Logo

Hogyan rakjam ki a tarot kártyát?

Egyszerűtől a bonyolultig, széles skálája van a tarot kirakási módoknak. Itt csak néhány könnyebb módszert mutatunk be, melyet otthon kiválóan alkalmazhatunk jövőnk megismerésére.

Hogyan rakjam ki a tarot kártyát?
Aug/24

Mint ismeretes a tarot kártya 78 lapból álló jóskártya, mely nehéz döntések, akadályok, problémák esetén ad útmutatást, válaszolja meg kérdéseinket. Fontos, hogy minden jóslás megkezdése előtt beprogramozzuk a kártyáinkat, azaz a lapok átvegyék az energiánkat. Ez keverés közben már megtörténik.

Lássuk hát, milyen kártyavetési módszerek állnak rendelkezésünkre!

Három lapos

Nincs is egyszerűbb módszer arra, hogy adott problémánkra megoldást találjunk, mint a három lapos tarot jóslás. Nagyon egyszerűen elvégezhető: fogjuk a paklit, jó alaposan keverjük össze, hogy – a már említett módon – a lapok átvegyék érzéseinket, rezgéseinket. Közben erősen koncentráljunk a kérdésünkre, ezzel is személyesebbé téve a kapcsolatot a kártya és köztünk. Miután megkevertük, helyezzük le a paklit, és húzzunk három kártyák. Balról jobbra haladva tegyük magunk elé őket. Az első lap a múltbéli helyzetet mutatja, a második a jelent ábrázolja, míg a harmadik lap a jövőre vonatkozik.

Öt lapos - „Egyszerű kereszt”

Természetesen ezt a folyamatot is keveréssel kezdjük. Alaposan megkeverve a lapokat, tegyük le az asztalra, és húzzunk 5 kártyát. Ennél a módnál is fontos a kirakás sorrendje, főleg hogy ez esetben egy keresztformát kell kapnunk. Az első húzott lapot helyezzük el baloldalon, a második választott kártyát rakjuk a jobboldalra. A harmadik lapot tegyük alulra, míg a negyediket felülre. Az ötödik lap kerül középre, így alakul ki a kereszt. Nézzük a kártyák jelentéseit:

  1. : az aktuális helyzetet írja le
  2. : az út, melyen el kell indulnia a változás felé; feltárja a várható nehézségeket, akadályokat
  3. : a jelenlegi szituációt jelképezi
  4. : a válaszkártya, ez a lap felel az általunk feltett kérdésre
  5. : a jövőt festi le, a várható eredményeket

Ellipszis-mód

Az ellipszis-mód esetében 7 kártyát kell használnunk, és különleges formában, egy széles V-alakban kell kitennünk őket. A legelső lap a múlt eseményeinek a jelenre gyakorolt hatását mutatja meg, a második kártya a jelenlegi helyzetünket ábrázolja. A harmadik lap egyből a jövőnket jellemzi, az akkoriban várható hatásokat vetíti előre. Negyedik kártyánk megmondja, mit kell tegyünk célunk elérése érdekében, az ötödik azt árulja el, milyen külső tényezők lesznek ránk befolyással, a hatodik bemutatja lehetséges félelmeinket, reményeinket, míg az utolsó, a hetedik lap adja meg a választ: milyen következménye lesz annak, amit elindítunk, azaz hová érkezünk meg, mi lesz az eredmény.

Y-kirakási mód

Ez a tarot kártyavetési módszer különösen szerelmi kérdésekben ad hathatós választ számunkra, megtudhatjuk milyen jövő vár párkapcsolatunkra. Lefesti a két szerelmes egymáshoz való viszonyát. Szerelmi jósláshoz kiválóan alkalmazható.

Fontos, hogy a kirakás során egy Y-alakot kapjunk, ahol az első két kártya az ipszilon ágait, míg a harmadik, negyedik kártya pedig a betű szárát jelképezi. Az első lap saját magunkat testesíti meg, leírja jelenlegi érzéseinket, gondolatainkat. A második lap párunk érzéseit, viszonyulását ábrázolja. Ezek alá kerül a harmadik lap, mely a kapcsolat milyenségéről árulkodik, és végül a negyedik, mely a várható végkimenetelt mondja el.

Izgalmas jóslást kívánunk mindenkinek!

 
 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!