Logo

Mi a kártyavetés?

Mit jelent a kártyavetés? Mi a különbség - ha van - a kártyajóslás és a kártyavetés között? Miről beszélnek a kártyák és mi történik pontosan a kártyavetés ideje alatt? Ismerje meg Ön is a válaszokat!

Mi a kártyavetés?

Ha definíciót szeretnénk írni hozzá, a kártyavetés azt jelenti, hogy egy adott kérdésre választ keresünk a közös tudatalattiban, vagy egy bonyolult helyzet átláthatóvá tételét próbáljuk relative objektív tükör által elnyerni, és az információt valamilyen kártya segítségével kíséreljük meg a magunk számára értelmezhetővé átalakítani.

Lássuk mit jelent bővebben, és mire számíthatunk egy kártyajóslás ideje alatt!

A kérdés

Mielőtt meglátogatunk egy kártyajóst, alaposan gondoljuk végig, hogy mire vagyunk kíváncsiak, és készüljünk fel a válasz befogadására. Mindkét részlet nagyon fontos, hiszen nem csak az sarkalatos, hogy pontosan és jól kérdezzünk, hanem az is, hogy a válasz hallatán ne érezzünk csalódottságot, ne omoljunk össze, sértődjünk meg stb. Az utóbbi esetben, vagyis amikor valaki olyan választ kap a kérdésére, amelyet nem tud el- illetve befogadni, válaszként elutasítja a jóst, a jóslási eszközt, és nagy valószínűséggel más utat keres a benne felmerülő kérdések megválaszolására.

A kártyák általában nem adnak kategorikus válaszokat – gondoljuk csak meg, létezik vajon egzakt jövő? - inkább lehetőségeket, a jövő változatait mutatják meg. Sokan azért szeretik a kártyavetést, mert az egyik leggazdagabb „szavú” jóslási módszer, a különféle kirakási módok segítségével részletes és részletgazdag képet fest elénk a jövőről, amit valójában mi magunk alakítunk.
 Fogadjuk el azt, hogy nem fogunk olyan választ kapni, hogy a kérdéses férfi mindenképpen elvesz feleségül, legfeljebb olyat, hogy „nem kizárt, hogy kaptok egy lehetőséget arra, hogy magasabb szintre emeljétek a kapcsolatotokat”. Aki nem hisz abban, hogy a jövendője a saját kezében van, lagymatagnak vagy ködösnek érezheti az efféle válaszokat.

A fentiekből kiindulva, olyan kérdést nem érdemes feltenni, amire a válasz igen vagy nem, mert annyira finom és összetett válaszokat fogunk kapni, amit nehéz értelmezni. Mivel a mágiában az idő fogalma kissé más megítélés alá esik, ezért a „mikor” kérdés sem helyénvaló, hiszen a „rövidesen”, a „később”, az „ezután” stb. annyira relatív meghatározások lesznek, amit konkrétumra fordítani nem könnyű.

Ami a kérdések témakörét illeti, a kártyajóslás során bármiről kérdezhetünk. Tabukat, elutasított témaköröket legfeljebb annak alapján körvonalazhatunk, ha tartunk, félünk, ódzkodunk valamitől, mi magunk nem szeretnénk tudni róla, vagy képtelenek lennénk szembenézni a válasszal. Ugyanakkor, ha a kártya (és mögötte az Univerzum) úgy ítéli meg, hogy valamiről tudnunk kell, akkor úgyis az „orrunk alá fogja dörgölni”.

Miről beszélnek a kártyák?

A jövő alapja a jelen, ezért a legtöbb kártyavetési mód az adott helyzet felfestésével kezdődik. De ne gondoljunk ilyesmi külsőségekre, hogy „adott egy barna magas férfi, aki tetszik neked”, hanem a mélyen fekvő és lényegi dolgokat mutatja meg, pl. így: „mélységesen felkavar egy szerelmi viszony, amely a kisebbségi komplexusod piros gombját nyomja”.

Ezek szem előtt tartásával tegyük fel a kérdéseinket, még a kártyavetési mód kiválasztása előtt, hiszen vannak olyan gyakori és sarkalatos problémákat feszegető kérdések, amelyekhez önálló kirakási módok alakultak ki, pl. a Döntés, az Út, a Párkapcsolat stb.
 Ha nagyon összetett a problémánk, érdemes több szemszögből megnézni, pl. ha egy párkapcsolatban nehéz döntéshez érkeztünk, akkor mindenképpen érdemes a Kapcsolat, a Döntés módokat alkalmazni, de nézhetünk olyan kirakási módokat, amelyek a segítő és akadályozó erőket is felszínre hozzák (pl. Kelta Kereszt).

Nagyon érdekes, hogy a kártyák a tudatalattinkkal kommunikálnak, ennek bizonyítéka az, hogy nem egyszer előfordul, hogy a válasz megfejtése után pontosítanunk kell a kérdést. Néhány kártyajóslás után a kérdező ráébred arra, hogy sajnos ő maga is hajlamos becsapni saját magát, elfedni maga elől dolgokat, és a kártya bizony „lecsap” ezekre a visszásságokra.

Mi történik egy kártyavetés során?

A kártyajóslással foglalkozó beavatottak többféleképpen vezetik le a szeánszokat. Általában abban egyetértenek, hogy a beszélgetésnek nyugodt körülmények között kell történnie, a zavaró tényezők kizárásával. Vannak akik nagy hangsúlyt helyeznek olyan eszközök és szimbólumok elhelyezésére a jóslásnak helyet adó térben, amelyek segítik a tudatalattival való kapcsolatba lépést, illetve fokozzák a spirituális érzékenységet (gyertya, füstölők, kristályok, meghatározott fajtájú virágok, szimbolikus képek).

Mind a kérdező, mind a kártyajóslást végző megkeverheti és elterítheti a kártyalapokat, de a kérdező húzza ki a szükséges számú kártyalapot. A jós helyezi el a lapokat a kártyavetés kirakási módszerének megfelelő rendben és ő is fordítja meg a szükséges sorrend szerint, és magyarázza el azokat, egyenként.

A kérdező számára fontos információ, hogy neki nem kell koncentrálnia vagy bármilyen módon erőlködnie, illetve bármilyen teljesítménykényszert éreznie. Nincs rossz lap, a mellényúlás kizárt, a tudatalatti magabiztosan működik. Nem történhet olyan, hogy „nem gondol elég erősen a kérdésére”, mert a saját tudatalattija úgyis tudja mire kíváncsi.

 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!