Logo

Angyalkártya

A Biblia szerint az angyalok Isten hírnökei, akik vigyáznak ránk, akik hírül adják Isten akaratát, akik segítik életünket. Az angyalok erős energiamezővel bírnak, a velük történő kapcsolatfelvétel egyik módja az angyalkártyák használata.

Angyalkártya

Láthatatlan társaink

Az angyalok a Biblia szerint Isten küldöttei, akiknek egyetlen célja és feladata, hogy hírül adják számunkra a mennyei Atya akaratát, vigyázzanak ránk és segítsék az életünket. Minden pillanatunkban körülvesznek minket, sugározzák ránk éltető és lélekemelő energiáikat.

Az angyalok létezését azonban racionálisabb – vagy egyházfüggetlenebb – szempontból is megközelíthetjük.

A magyar néphagyomány szerint is így van, de tőlünk nyugatabbra is ezzel a meggyőződéssel élnek: az ember környezetét benépesítik a láthatatlan élőlények, akik mindenféle rendű és rangú entitások. Formára, kinézetre, de ami a hivatás és hatékonyság szempontjából fontosabb, energiaszintre is eltérőek. Sőt aszerint is csoportosíthatjuk őket, hogy éltek-e ezen a világon, vagy sosem voltak földi testben.

Így élnek a közelünkben különféle angyalok, tündérek, manók, szellemek, vezetők, mesterek, elementálok, segítők, gyógyítók, tanítók stb., akiknek csoportonként más és más a feladata, és ennek megfelelően eltérő eszközökkel is rendelkeznek ezek végrehajtására. A körülöttünk élő láthatatlan lények közül a legmagasabb rendűek az angyalok.

Az angyalok kara is több csoportra osztható, ennek a rendszernek az ismertetésébe nem megyünk itt bele, legyen elég annyi, hogy az arkangyalok csoportja kifejezetten fontos mind a segítségnyújtás, mind a jóslás szempontjából. A másik nagyon fontos csoport az őrangyaloké. A Földön mindenkinek van őrangyala, aki csak hozzá tartozik és viszont. Gondoljuk csak végig, biztos mindenkinek van egy élménye, amikor megmenekülését vagy a dolgai jobbra fordulását csakis az őrangyalának köszönhette!

Az angyalok

Az angyalok testetlen entitások, akik viszont annál erősebb energiamezővel rendelkeznek. Létezésük célja, hogy óvjanak és vezessenek bennünket, illetve hogy segítséget és eszközöket nyújtsanak ahhoz, hogy haladhassunk előre az utunkon. Tevékenységi körük azonban meglehetősen korlátozott, hiszen csak akkor tehetnek értünk bármit is, ha mi kérjük tőlük.

A velük való kapcsolatteremtés feltétele az intuíció használata, ezért ha szeretnénk tőlük útmutatást és segítséget kérni, akkor mindenképpen izmosítani kell a hatodik érzékünket. Az intuíció, illetve a tudatalatti használatával történő kommunikáció nem követel erőfeszítéseket, sőt! Minél jobban el tudjuk engedni a racionalitást, az általunk megszokott valóság-formulákat, annál könnyedebben és gördülékenyebben fogunk tudni kommunikálni az angyalokkal.

Nagyon hasznos lehet a mindennapi meditáció, amelynek során a racionális gondolatokat kiürítjük a fejünkből. A meditáció egyik speciális fajtája az angyalkártya-meditácó, amely az aznapra kihúzott lap által képviselt gondolatkörön, illetve hívószavakon, felütéseken alapul.

Az arkangyalok

Az arkangyalok az angyalok vezető csoportját alkotják, Isten vezető küldöttei, az életünk egyes területeinek „felelős vezetői”. Ez persze csak abban az értelemben igaz, hogy specialitásuk az élet egy-egy szegmense, amelyen a segítségüket kérve igen hathatós támogatást kapunk.

Ismerjük meg nagy vonalakban az arkangyalok karát!

  • Mihály az első számú arkangyal, a szeretet követe. Szenvedélyes és lendületet, bátorságot ad az új dolgok kipróbálásához.
  • Gábriel az érzelmek pásztora, lecsillapítja a szorongást, önbizalmat csepegtet a szívekbe.
  • Rafael a gyógyító. Testi és lelki szinten felügyeli a gyógyulási folyamatokat, de kreatív területeken is támogat, inspirációt ad.
  • Uriel a segítségnyújtás és a konfliktusok elsimításának angyala. Segít letenni a feszültségeket és terheket, támogat, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból.
  • Raguel a helyes viselkedés őre, a fegyelem és alázat képviselője.
  • Szariel a rendért felelős.
  • Remiel a reményt hozza el az életünkbe.

Az angyalkártya

Az angyalkártya annak nagy hasznos és hatékony segédeszköze, hogy kommunikálni tudjunk az angyalokkal. Tehát nem klasszikus jóskártya, bár jelezhet eseményeket, inkább olyan gondolatokat közvetít felénk, amivel érdemes foglalkozni, elgondolkodni rajta.

Nagyon sokféle angyalkártya van. Vannak olyanok, amelyek általános érvényű tanácsokkal szolgálnak, illetve bármilyen témájú kérdések megválaszolására alkalmasak. Vannak olyanok, amelyek csak az arkangyalokkal dolgoznak, és a velük való kapcsolatba lépést segítik. Olyanok is akadnak szép számmal, amelyek konkrét téma elemzéséhez adnak segítséget, mint pl. a Szerelem angyalai, vagy az Életcélok jóskártya.

Több pakli , illetve kártyajóslás alapul egy adott arkangyal személyére. Ez azért lehet így, mert minden arkangyal az élet egy-egy területéért felelős, így kézenfekvő, hogy az életünk adott szegmensében ő lehet a legkiválóbb „idegenvezetőnk”.

Az Angyali üzenetek kártya azoknak szól, akik nem egy konkrét problémával fordulnak az angyalokhoz, hanem kíváncsiak a „világon túli világból” érkező üzenetekre, amelyek segíthetnek bennünket életünk útján. Olyan embereknek való ez a kártyajóslás, akik szeretnek idegen szemszögből, szokatlan megközelítésben látni dolgokat, és szívesen gondolkodnak el úgy az életük dolgain, ahogy azelőtt sohasem. 

Különleges szerepet kapnak a gyógyító kártyák az angyalokkal dolgozó jóskártyák sorában. A gyógyítás szó ebben a megközelítésben kicsit más, mint ahogy a hétköznapokban használjuk: a kártya lapjain feltűnő gondolatok segítségével egyensúlyt, harmóniát hozhatunk az életünkbe, amely egyrészt hozzásegít a testi betegségekből való kilábaláshoz is és meggyógyítja-újjáéleszti a lelkünket is.

 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!