Logo

A kártyajóslás megítélése napjainkban

Játék, komoly dolog, vagy fekete mágia? A kártyajóslás erkölcsi kérdései

A kártyajóslás megítélése napjainkban
Nov/11

Hogy ítéli meg a közvélemény a kártyajóslást napjainkban?

A kártyajóslás általában igen szélsőséges indulatokat vált ki az emberek körében. Ha kártyajóslás szolgáltatásról hallanak, általában legyintenek vagy csalást kiáltanak a barátaik előtt, majd otthonuk biztonságos rejtekében már hívják is az emelt díjas telefonszámot. Ha az ismerősi körben vagy házibulin/nyaraláson szereznek tudomást arról, hogy van közöttük kártyajós, az a buli biztos, hogy egész más irányt vesz, mint eredetileg, de a kártyajóslás ismerője aznap biztos, hogy nem fog unatkozni, és ő lesz a legnépszerűbb.

Akárhogy is, az embereket rettentően izgatja a jövő, egyúttal az ismeretlen és kézzel foghatatlan dolgok elbizonytalanítják őket. Ellentmondásos érzelmeik a vágytól a bizalmatlanságon át a haragig vezetnek és személyes tapasztalatom, hogy keveseket hagy hidegen a téma. Sokan találják egyszerre vonzónak és félelmetesnek a kártyajóslás nyújtotta lehetőségeket, és a kettő között dúló harcból nem lehet tudni, hogy ki kerül ki győztesen. 

Hogyan ne viszonyuljunk a kártyához, kártyavetéshez?

A bizonytalankodók közül sokan választják azt a megoldást, hogy kipróbálják a kártyajóslást, majd ha nem jön be, vagy nem úgy jön be, ahogy ők elvárták volna tőle, csalódottan szidni kezdik és elhíresztelik az eredménytelenséget. Csak arról feledkeznek el, hogy az univerzum törvényei ebben az esetben is érvényesek, nem csak a kártyalapok kihúzásakor: ha a csalódást várjuk, akkor azt kapjuk, és ha azt akarjuk bebizonyítani, hogy valami nem működik, akkor a kozmosz ebben lesz a segítségünkre.

Ha úgy döntünk, hogy kipróbáljuk a kártyajóslást, el kell fogadnunk néhány alapszabályt, különben szinte biztos, hogy csalódás lesz a vége. Legyünk nyitottak, és arra figyeljünk, hogy a kártya mit akar nekünk mondani. Ritkán, de az is előfordulhat, hogy olyan „erős” közölni valója van, hogy nem a kérdésünkre válaszol, hanem ezt mondja el.

Fogadjuk el, hogy a kártya nem akar megfelelni nekünk! A kártyavetés egy lehetőség, egy olyan eszköz, amely abba a kategóriába tartozó tudáshoz segít hozzá, amely évezredekkel ezelőtt természetes módon az ember sajátja volt. Az Akasha-krónikába való betekintés napjainkban megtiszteltetés, és csak az kap rá lehetőséget, aki átérzi a jelentőségét, nem az, aki cirkuszi mutatványt csinál belőle. 

Gyakran előfordul, hogy a kártyajóslás alanya nem kész vagy nem hajlandó belenézni abba a tükörbe, amelyet a kártya állít neki. Ez komoly hiba, mert valaki sérülni fog a következtében. Ha a tükör olyan dolgot mutat, ami a kérdezőnek rosszul esik, az lesz a baj, ha a kártya visszautasítja a kommunikációt, az lesz a baj, ha pedig másról kezd el beszélni, az ad okot a felkészületlen alany számára a negatív vélemény kialakítására. 

A jóslás eredményéhez való helyes viszonyulás

Legyünk bátran játékosak, hiszen minél rugalmasabb az ember, annál kevésbé sérül az élet viharai közepette. Ne feledjük, a kártya feladata visszavezetni önmagunkhoz, elmélyíteni a lelki munkánkat, és elősegíteni a belső úton való haladásunkat. És bár ez a feladat nagyon fontos, hiszen ez a munka az életünk célja és értelme, sokkal hatékonyabb ha felszabadultan és vidáman állunk hozzá. Mielőtt kártyajóslást vennénk igénybe, döntsük el, hogy valóban kíváncsiak vagyunk-e az igazságra, vagy valamilyen konkrét dolgot szeretnénk hallani.

Ne vegyük véresen komolyan, de mindig legyünk készek elgondolkodni a kártyajóslás során elhangzó mondatokon, hiszen még a cigánykártya célja is az, hogy beiktasson egy utolsó gondolati kört a cselekvés elé.

A kártya sose fogja nekünk megmondani, hogy mit csináljunk, inkább megvilágítja a homályba boruló sarkokat, és felhívja egy pár dologra a figyelmünket, hogy megfelelően tájékozottak legyünk, és egyértelműen tudjuk, hova helyezzük a hangsúlyokat, mielőtt döntünk.

Keressük a kirakás értelmét, fussunk neki újra és újra – különösen, ha magunknak rakjuk – és figyeljük meg, hogy össze fog állni a kép. Saját praxisomban számtalanszor tapasztaltam, hogy az elsőre eszeveszett hülyeségnek tűnő kirakásból meglepően pontos és ironikus képe rajzolódott ki a kérdéses helyzetnek, csak éppen olyan szemszögből, amelyre nem voltam felkészülve!

Gondoljunk csak arra, hogy a kreativitás tulajdonképpen a hétköznapi dolgok újszerű megközelítése. Bízhatunk benne, hogy a kártyajóslás meg fogja hozni számunkra ezt a meglepő és újszerű szemszöget!

Ne használjuk a tarot kártyát mindennapi „bibliának”, vagy percenkénti tanácsadónak! Ne csüggjünk a „szavain”, inkább igyekezzünk elsajátítani az általa közvetített gondolkodásmódot, illetve tanuljuk meg, amit tanít nekünk a családunkról, az érintett emberekről, magunkról.

Illetve mégis: egyszer, érdemes kipróbálni, hogy túlzásba visszük a kártyával kapcsolatos dolgokat (túl gyakran rakunk, túl sokszor rákérdezünk egy adott dologra, újabb és újabb Kereszteket húzunk a homályosnak ítélt részletekre...) ekkor világossá válik majd számunkra, hogy a tarot kártyapakli önálló lény, amelynek humora van!

 
 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!