Logo

Numerológia a születési dátum tükrében

A numerológusok szerint minden, az életünkben feltűnő és valamilyen módon hozzánk kapcsolódó számnak jelentősége van. Ilyenek természetes módon a születési dátum számai, a korunk, hogy hányadik testvérek vagyunk a családban, de ugyanígy a házszám, az autónk rendszáma, de még akár a pin kódunk vagy a telefonszámunk is jelentőséget kaphat. (Csak zárójelben merem megjegyezni, hogy japánban például akkora jelentőséget tulajdonítanak ennek, hogy bizonyos – negatív jelentéskörű – számokat nem használnak fel ajtószám, emelet megjelölésére, illetve negatív felhangú telefonszámokat nem hajlandóak használni.)

Numerológia a születési dátum tükrében
Feb/28

A számok jelentése alapvetően 1-től 9-ig (és természetesen a 0) a szimbolikus gondolkodás alapján került meghatározásra, az ezeknél nagyobb, illetve több számjegyű számokat (telefonszám, pin kód, számlaszám vagy kártyák sorszáma) kvintesszenciaként fejthetjük meg. Az egyes számok részletes jelentését az ingyen jóslás születési dátum alapján elvégző modulok sok helyen tartalmazhatják a numerológiai portálokon.

A kvintesszencia kiszámítása úgy történik, hogy a számsor számjegyeit összeadjuk, majd ha ismét többjegyű számot kaptunk, akkor annak számjegyeit is összeadjuk, majd megint és megint, egészen addig, amíg 1 és 9 közötti számot nem kapunk. 

Az interneten számos helyen találhatunk numeroloógiai elemzéseket, ahol ingyen jóslás születési dátumból elvégezhető. De a számok megfejtését végezhetjük valamilyen pakli kártya felhasználásával is. Például vegyünk egy Rider-Waite tarot kártyapaklit, és nézzük meg a kvintesszenciával azonos számú lapot. Mivel ennek a paklinak 22 kártyalapja van, ezért ezen a határon belül, a kvintesszencia lapja mellett az azonos számút is megnézhetjük.

Nagyon tanulságos lehet egy ilyen tájékozódás, hiszen a tarot kártya jelentését át-meg-átszövi a lap sorszáma, mégis annál gazdagabb és cizelláltabb képet ad az egyes számok megfejtésével. A kártyajósok egyébként is meg szokták nézni egy-egy kirakás kvintesszenciáját, hiszen az egy átfogó, és magasabb szintről szemlélhető jelentéstartalmat ad még hozzá az egyes helyeken, és egymás viszonylatában megfejtett lapoknak. 

A numerológiai megfejtésekben szokták nézni még a számok szintézisét, azaz azokat a számokat, amiből „kirakható” a vizsgált szám. Így például a 8 esetében az 5+3, 4+4, a 2+6, 1+7 is lehet szintézis, azaz megfejtéskor érdemes az 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 értelmezését is figyelembe venni. Ez első sorban a ráépüléseket mutatja (a numerológiai számsor fejlődésvonalat mutat!).

Nézzünk még egy fogalmat a numerológiában mielőtt nekilátunk a születési dátummal kapcsolatos numerológiai elemzéseknek, és legyen ez a felsőbb oktáv. Ez az adott szám kétszeresét jelenti, amelyet elemzés előtt szintén kvintesszenciává kell olvasztanunk, ha esetleg két számjegyű lenne.  

A 0 nem lehet kvintesszencia, de ha a kvintesszencia előtti szám kerek, azaz valamely számból és nullából áll, abban mindenképpen nagy hangsúlyt tenni a 0 jelentésére: végtelenség, határtalanság, az univerzalitás, a logost (azaz a teremtést megelőző igét). 

A születési dátumhoz kapcsolódó kiemelt numerológiai fogalmak 

A sorsszám(missziószámnak is szokták hívni) 

A sorsszámot a születési év, hónap és nap számainak kvintesszenciája adja, azaz ha ezeket sorban összeadogatjuk, majd a több számjegyű számok számjegyeit újra és újra, hogy végül egy számjegyű számot kapjunk.

A sorsszám az asztrológiával is összekapcsolható, hiszen a kvintesszenciaként kijövő szám egy-egy planétát is meghatároz, ezek szerint: 1 – Nap, 2 – Hold, 3 – Jupiter, 4 – Uránusz, 5 – Merkúr, 6 – Vénusz, 7 – Neptunusz, 9 – Mars.

A sorsszám az ember egyik legjellemzőbb karakterszám. Útmutatást ad a kérdező jellemét, erősségeit és gyengéit illetően, rámutat a feladataira, amelyekkel szembe kell néznie az adott földi élete során. A sorsszám megmutatja milyen nehézségekkel kell szembesülni, melyikből mit kell megtanulni, hogy idővel könnyebb legyen az előrehaladás. A lehetőségekre is rámutat (bár az ezoterikus filozófia nem tesz különbséget jó és rossz, lehetőség és nehézség között, hiszen mindegyik alkalom a tanulásra és a fejlődésre). 

 

Karma szám 

Ennek a számnak a kimatekozásához nem elég az adott személy születési napjának száma, hanem a szüleié is kell. Össze kell adni az anya, az apa, és a szülött születésnapjának számjegyeit, majd ennek a számnak a kvintesszenciáját kell venni, és ezt kell numerológiailag „lefordítani”.                                           

Mivel a karma – vagyis a cselekvés által megtapasztalható tanítások halmaza – főleg emberi kapcsolatokon keresztül valósítható meg, a karma szám a viszonyaid milyenségéről beszél. A karma egyensúlyt is jelent, ami életek hosszú során át alakul ki, sokszor olyan viszonyokat teremtve, hogy amíg egy viszonynak egyik életedben az egyik oldalán álltál, addig a következőben a másik szereplő leszel. A karma szám azt mutatja meg, hogy mik az erősségeid és a gyengeségeid az emberi viszonyokban, és mit kell megtanulnod ezen a területen, ebben az életedben. 

 

Párkapcsolati típusszám 

A születésnapod jegyeinek az összeadásából (ez is kvintesszencia!) számolhatod ki, hogy párkapcsolatok szempontjából milyen csoportba tartozol. Azt mutatja meg, hogy mely értékek képviselnek számodra prioritást egy kapcsolaton belül (ami nem azt jelenti, hogy a többi nem fontos, csak nem arra fókuszálsz, vagy épp nem lesz problémád vele) – tisztelet és figyelem, hűség és gyengédség, változatosság és derű, szeretet, belső értékek, szex és szenvedély.

Ez az a jóslási mód, amelyet a legtöbb ingyen jóslás születési dátum alapján alkalmaz, hiszen a jóslás területén az embereket legtöbbször a szerelmi életük alakulása érdekli.

 
 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!