Logo

Egy speciális tarot pakli: a Szerelmi jóslat

A Szerelmi Jóskártya a tarot nagy arkánumaiból önállósult pakli, amely az érzelmeinkre teszi a hangsúlyt. Lassan mindannyian rájövünk, és a tudomány sem zárkózik el attól, hogy az érzelmek mennyire komoly energiákat hordoznak, és mennyire nagy hatással vannak a körülöttünk zajló eseményekre még akkor is, ha nem mondjuk vagy mutatjuk ki őket.

Egy speciális tarot pakli: a Szerelmi jóslat
Jan/28

Válasszuk ki mi a jó nekünk 

A kártyajóslás menetének két alapvető módja van. Az egyik, ha konkrét kérdésünk van, ebben az esetben nyilván erre várunk választ, illetve a kirakásban kapott kártyákat ennek megfelelően fogjuk értelmezni. A másik, amikor nincs konkrét problémánk, hanem arra vagyunk kíváncsiak, hogy a kártya – mondjuk angyalkártya használatakor az angyalok – szeretne-e közölni velünk valamit, van-e olyan dolog, amivel foglalkoznunk kellene, de nem vesszük észre. 

Az esetek első csoportjára jellemző hogy a kapcsolatunkban, a munkahelyünkön, a karrierünkben, a családi viszonyainkban, a barátainkkal kapcsolatban izgat egy probléma, konfliktus vagy hiányérzet, és ezzel kapcsolatban szeretnénk a kártyának kérdést feltenni. Ebben az estben szintén két választásunk van.

Az egyik, hogy letesszük a voksot egy általános angyalkártya, esetleg tarot pakli, mint pl. a Rider-Waite tarot esetleg a Crowley mellett és azzal készítünk tarot szerelmi kirakást. Ha nem ezt választjuk, a másik lehetőség az, hogy speciális kártyacsomaghoz fordulunk. Ez utóbbiak olyan paklik, amelyek kifejezetten az élet egy-egy területére koncentrálnak: szerelem, vágyak, betegség, karrier.

Eddig is már sok szót ejtettünk a Rider Waite tarot-paklival elvégezhető kirakási módokról, amelynek az életünkben megjelenő szerelem, a kapcsolat, annak különböző fázisai és problémái, illetve a másik ember mélyebb megismerése a célja. Maga a Ride-Waite pakli, illetve ezek a kirakások is nagyrészt alapvetően általános célzatúak, és ha kiválasztott módszer alkalmazása előtt adott esetben szerelmi kérdésekre gondolunk, akkor a szeánsz egyszeriben tarot szerelmi kirakás lesz. 

Számos olyan pakli készült az elmúlt évtizedekben, amelyek a tarot alapvető jellemzőire építve, a tarot pakli jellemzőit továbbfejlesztve (lapszámát bővítve vagy lapjainak egy részét, pl. a nagy arkánumokat kiemelve) különféle speciális célokat szolgálnak. Ilyen csomag például a Szerelmi Jóskártya, amely a nevével ellentétben nem csak tarot szerelmi kirakás készítésére alkalmas, nem csak szerelmi kérdésekben nyújt segítséget. 

A Szerelmi Jóskártya lényege 

Az érzelmek (ahogy egyébként a gondolatok is) olyan rezgések, amelyek áthatolnak a testen és beférkőznek a közelünkben levő ember aurájába, így az anya érzelmei hatnak a gyermekre, a párjára, a férj érzelmei a munkatársakéra stb., még akkor is, ha nem felé(jük) szólnak. 

Emiatt nagyon fontos, hogy tisztában legyünk az érzelmeinkkel, hiszen folyamatosan teremtünk vagy rombolunk általuk. Érdekes, hogy az európai ember abban a kényszerben nő fel, hogy az érzelmeit palástolnia kell. Mindannyian meg vagyunk győződve arról, hogy ha kimutatjuk az érzelmeinket, kiadjuk magunkat, gyengék és sebezhetőek leszünk.

Pedig az igazság az, hogy pont akkor vagyunk veszélyben, ha elfojtjuk az érzelmeinket, egyrészt azért, mert a megosztás erősíti az érzelmeket, de a kapcsolatokat is, másrészt pedig azért, mert az elnyomott emóciók bármikor kitörhetnek rajtunk, elboríthatnak és beláthatatlan viselkedést hozhatnak ki belőlünk. 

Sajnos az állandó elfojtás, az évtizedeken át tartó eltakarása az érzelmeinknek oda vezet, hogy már mi magunk sem tudjuk mit érzünk. Sokszor azzal sem vagyunk tisztában, hogy egyáltalán érzünk-e valamit, de ha világossá válik, hogy felütötte a fejét a szívünkben egy érzelem, félreértjük, hogy mit akar mondani. A féltékenységet dühként azonosítjuk, a dühöt fájdalomként, a türelmetlenséget vágyakozásként és a vágyakozást szerelemként. Ebben segít nekünk ez a kártya. 

A Szerelmi Jóskártya tarot szerelmi kirakásra, de családi viszonyokra is alkalmas, sőt saját életünk fordulópontjait is „bemérhetjük” vele. A maga didaktikus alcímeivel kissé nevetségesnek vagy furcsának tűnhet első pillantásra. Bizony, érdemes rábízni magunkat a kártya óvó és segítő lapjaira, és visszatalálni érzékeny és érzelmes önmagunkhoz. 

A Szerelmi Jóskártya pakli 

A Szerelmi Jóskártya egy-az-egyben a tarot nagy arkánumainak sorát tartalmazza (némelyik más néven). A különlegessége az alcímekben van, amelyek rá vannak írva a kártyára. Ezek gyakran inkább hívószavak, amelyeket a kérdésünkkel nekünk magunknak kell „összehozni”, illetve a képen szereplő rendkívül karakteres és érzékletes jelenetekkel összeegyeztetni.

Illusztrációi nagyon visszafogottak, mégis érdemes rájuk meditálni, hiszen fontos, hogy a lelkünk üzenetét is meghalljuk, a kártya tanítása mellett.  

A pakli lapjai és az alcímek

  1. A mágus – Mágikus erő
  2. A főpapnő – Ház, Házasság
  3. A császárnő – A Nő
  4. A császár – A Férfi
  5. A Főpap – Isten szeme
  6. A szeretők – Szerelem
  7. A Diadalszekér – Ajándék
  8. A jogi ügy (Igazságosság) – Megbocsájtás
  9. A remete – Öt éven belül
  10. A szerencsekerék – Rövidesen
  11. Az erő – Bátorság
  12. Az akasztott ember – Árulás
  13. A halál – Vége
  14. A Mértékletesség – Újjászületés
  15. Az ördög – Féltékenység
  16. A torony – Összeomlás
  17. A csillag – Csillag
  18. A Hold – Nem szeret
  19. A Nap – Szeret
  20. Az ítélet (Végítélet) – Feltámadás
  21. A világ – Nagy boldogság
  22. A Bolond – Bolond
 
 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!