Logo

Jóslás magyar kártyával

A magyar kártya alapvetően játékkártya, nem a jóslás eszközéül találták ki. A tarot és egyéb jóskártyák évszázadok óta fejlődnek és alakulnak, a kirakási módok és az egyes lapok által használt szimbólumok is hosszú ideje cizellálódnak. A magyar kártya is képes bekapcsolódni az intuíció áramába, vagyis alkalmas arra, hogy saját energiamezőnk segítségével, és a lapok eszközként való használatával információkat hívjunk le a segítségével a közös tudatból (Akasha-krónika).

Jóslás magyar kártyával
Nov/27

A magyar kártya lapjaival történő jóslásnak többféle metódusa is van. Választhatunk kirakási módot is, a tarot kártyához hasonlóan, bár ennek nem alakult ki olyan kultúrája mint ott. Így korlátozottan van lehetőség arra, hogy szerelemre, párkapcsolatra, munkára, döntésekre, önismeretre részletes elemző kirakást keressünk és használjunk. 

A kirakási módoknál jellemzőbb jóslási módszer a magyar kártya paklihoz kapcsolódóan a „kiszámolós”, amikor is tudjuk, hogy az élet mely területére vonatkozóan hányadik kártyával kell foglalkoznunk. Ebben az esetben egyetlen lap ad választ a kérdésünkre, ami elég kevés, illetve egyoldalú információ. 

Magyar kártya kiszámolós módszer
 

A kártyát alaposan össze kell keverni, miközben tartsuk a kezünkben/markunkban hosszabb ideig. Jó, ha saját paklival jósolunk, amelyet nem használnak játékra, a legoptimálisabb, ha más nem is nagyon érinti meg a lapokat. 

Elhagyható, de a profi jósok szívesen alkalmazzák az „elemelést”: a magunk elé letett magyar kártya paklit emeljük három felé, majd fordított sorrendben rakjuk össze újra. 

A kiszámolt lapok egyértelműen kiadják egy-egy terület jellemzését. Az első lap a családdal kapcsolatos helyzetet tárja elénk, az ötödik a pénzügyi állapotunkat és lehetőségeinket mutatja meg, a hetedik a munka, karrier, előrelépési lehetőségek és a tanulás területével van kapcsolatban, a tizedik az egészségi állapotunkról szól, a tizenkilencedik a szerelmi életünket tárja elénk, a huszonegyedik a vállalkozásunkkal, törekvéseinkkel kapcsolatos, a huszonhetedik pedig a párkapcsolatunkról, házasságunkról ad információt. 

Magyar kártya kirakás
 

A kirakás minden esetben azzal kezdődik, hogy kiemeljük a pakliból a jósoltatót kijelölő kártyalapot, amely férfi esetében a piros király, nő esetében pedig a piros felső. 

Ez után összekeverjük, és ha akarjuk, elemeljük a paklit. 

Többféle kirakási mód is létezik, a legegyszerűbb, ha három lapot húzunk, az első a feltett kérdésre igennel válaszol, vagy a mellette szóló érveket sorakoztatja fel, a második az ellene szólókat, a harmadik pedig az események várható alakulását mutatja meg. 

A következő lehetőség, amikor kiválasztjuk a témát kijelölő kártyát a pakliból (tanulmányozzuk át a magyar kártya lapjainak jelentését), ezt középre rakjuk, majd  kiterítjük a paklit és kihúzunk belőle hat, hét vagy nyolc lapot (ahogy érezzük, hogy mennyire lesz szükség), és ezeket sorban a kiválasztott lap körül helyezzük el. A jelentések alapján összeolvassuk a teljes jóslatot. 

A cigányok jellegzetes jóslási módot alkalmaznak a magyar kártya vetése során. Alaposan összekeverik és elemelik a paklit, majd mind a 32 lapot kirakják a következő módon: balról jobbra öt sort képeznek. Az első négy sorba 7 lapot tesznek, az ötödikbe pedig négyet (ezt az egy sort jobbról balra kell tenni!).

Megkeresik a kirakott kártyák között a kérdező személyét jelölő kártyát, majd a körülötte található lapokat értelmezik. 

A 13 lapos kirakásban úgy kell a kártyákat „húzni”, hogy az 1-5. lapokat mind egyenként alapos keverés után tizenegyedikként választjuk ki a pakliból. A 6-13. lapok kiválasztása ennél egyszerűbb, a következő keverésnél egyszerűen kiszámoljuk a pakliból a 6-13 lapokat.

A kirakás rendszere nem túl egyszerű: középre tesszük a jósoltató jelölő lapot, majd az alá az elsőt, fölé a másodikat, balra a harmadikat, az egyes alá a negyediket, a személyjelölő lap mellé jobbra az ötödiket, az egyes és ötös közé sugárirányba a hatodikat, az ötös mellé jobbra a hetediket, a kettes és ötös közé sugárirányba a nyolcadikat,  a kettes fölé a kilencediket, a kettes és hármas közé sugárirányba a tizediket, a hármas mellé balra a tizenegyediket, a hármas és egyes közé sugárirányba a tizenkettediket, és legalulra, a négyes alá a tizenharmadikat.

A lapok 6-tól 13-ig a közeljövőt, 3-tól 5-ig a távoli jövőt mutatják. 

A magyar kártya lapjainak értelmezése 

Piros

ász: siker, nagy szerelem, beteljesülés

király: a férfi aki szeret, a férfi, akinek raknak

felső: a nő aki szeret, a nő, akinek raknak

alsó: jó barát

tízes: nagy szerencse a közeljövőben, a dolgok jól sikerülnek

kilences: gyermek érkezik, család sorsa jól alakul

nyolcas: vidámság, házasság, szülés

hetes: hír

  

Zöld

ász: reménység, szerelem, utazás

király: ajándék

felső: féltékenység, pletyka

alsó: hivatalos értesítés

tízes: három napig minden jól megy majd

kilences: jó egészség

nyolcas: kibékülés, pihenés

hetes: kirándulás, társaság, lakoma

 

Tök

ász: nagy szerencse (máshol: súlyos veszteség)

király: jó partnerkapcsolat

felső: váratlan segítség

alsó: sikeres vállalkozás

tízes: munkabeli előmenetel

kilences: anyagi gyarapodás

nyolcas: váratlan öröm

hetes: boldog jövő 

 

Makk

ász: szerencsétlenség

király: kellemetlenség

felső: rosszindulat

alsó: akadály

tízes: veszteség

kilences: hamis barát

nyolcas: halál

hetes: betegség

 
 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!