Logo

Új év, új jóslások?

Elkezdődött az új esztendő, valószínűleg Te is elolvastál már egy jó pár horoszkópot, saját évedre vonatkozóan, a világ sorsára vonatkozón, numerológiai elemzéseket, kínai és egyéb népi horoszkópokat böngésztél, stb.

Új év, új jóslások?
Jan/15

Nem sok minden szokott az emberben megmaradni ezekből, legfeljebb az összbenyomás dolgozik – jókat írt vagy rosszakat – mindenesetre arra emlékezhetünk, hogy egyre többször szembesülünk azzal a jóslattal, hogy a világ egyre önazonosabbá válik, és ezt nem kerülhetjük el. 

Egyre erősödik azoknak a jóslatoknak a hangja, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy itt az idő elindulni a belső úton, elmélyülni magunkban, és a lelkünk mélyén keresni a megértéseket, a tanulságokat és végső soron magát a Jóistent.

Aki nem így tesz, az sem kerülheti el a sorsát, egyre fokozódó erejű figyelmeztetéseket kap majd, különféle élmények formájában, amelyekből észre kellene vennie magát, de ha nem így tesz, sajnos lemorzsolódhat. 

Sokaknak ijesztő, ami a világban zajlik 

Azok számára, akik elzárkóznak a New Age-nek, ezotériának stb. nevezett gondolkodási irányzatoktól (amelyek gyökerei egyébként ősrégiek), a horoszkóptól, kártyavetéstől, yiching-től, gyógyító kövektől stb., ezek a figyelmeztetések félelmet keltőek lehetnek, hiszen nem igazán tudják mit jelent elindulni befelé. Nem értik mi az, hogy elmerülni magunkban, belső úton haladni stb. 

Az ő számukra pl. a tarot jóslás ingyen önismereti tanfolyammal felér, hiszen képek segítségével, látványosan és könnyen érthetően vezet be saját valóságunkba. Természetesen ez akkor igaz, ha olyan jóst találnak a nagy kalandhoz, aki nyitottan, türelmesen és világosan magyarázza el a lapok és kirakási módok jelentését. Akinek nem az a lényeg, hogy naponta járjunk hozzá vissza, hogy a másnapot megjósolja, hanem az, hogy átadja a tudást. 

A tarot jóslás ingyen szimbólumolvasási tanfolyammal is felér. A szimbólumok olyan képek, amelyek mindannyiunk lelkébe be vannak égetve, születésünktől fogva ismerjük gazdag és szavakkal szinte elmagyarázhatatlan jelentésüket. Bárki, aki meglát egy képet, önkéntelenül is megérti az azon látható szimbólumok jelentését, legfeljebb nem vesz tudomást saját tudásáról.

Figyeljük csak meg, hogy néhány alkalom után újraéled bennünk ez a készség, elindulnak a lelkünk mélyéről a szavak és a mondatok a képek láttán! 

Kezdetben félelemből feszegetjük saját ajtóinkat 

Érdekes vonása az emberiségnek, hogy számos dolgot kizárólag félelemből hajlandó megcsinálni. Azok számára, akik az élet felszínén ragadva élvezik a népszerűséget, pénzt, élményeket és öncélú élvezeteket, az elmélyülés felesleges és érthetetlen útja az életnek. Már azt sem értik, hogy mások miért vágynak erre, nem hogy ők maguk kipróbálják.

Tragédiának kell történnie ahhoz, hogy az ilyen „gyorsan élő” ember – aki gyakran igen merev és megkövesedett gondolkodású a lélek dolgaival kapcsolatban – elinduljon  befelé. Baleset miatti kényszerű mozdulatlanság, betegség miatti félelem a jövőtől, a halál árnyékában való elmélkedés az eddigi életről – ezek mind olyan élmények, amelyek kaput nyitnak nekünk, saját magunkon.

Arctalan, és befolyásolhatatlan félelemnek kell elénk toppannia ahhoz, hogy hajlandóak legyünk azokkal a dolgokkal foglalkozni, amelyek valójában a betegségeinket okozzák. Csalódásaink, veszteségeink, félelmeink akkor is dolgoznak, ha megpróbáljuk élményeink zajába fullasztani őket. 

A nagy tragédiákat átélő emberek sokszor tesznek az egészségesek számára meglepő kijelentéseket, miszerint „nem adnám a tragédiámat semmiért”. Ennek oka az, hogy rájöttek, hogy az események olyan úton indították el őket, amely sokkal több és mélyebb boldogságot ígér, mint a felszínes élmények. 

A tarot jóslás ingyen gyógymód 

A legtöbb „kuncsaft” első alkalommal szintén félelemből fordul a kártyajóshoz. Félnek attól, hogy nem történik meg amit szeretnének, félnek, hogy olyan esemény zuhan a nyakukba amire nem számítanak, félnek, hogy váratlan eseményeket nem fognak tudni megfelelően lereagálni, ha nem készülnek fel. 

A jó kártyajós – ha nem is az első alkalommal, de – a visszajáró vendégeket egy idő után áthangolja, és elmondja nekik, hogy a tarot jóslás ingyen életvezetési tanácsadás inkább, mint félelem elleni gyógyszer.

A boldogság egyik legfontosabb feltétele, hogy a ránk váró eseményeket nyitott szívvel fogadjuk, engedjük magunkon átáramolni, és hagyjuk magunkat formálni általa. Ne féljünk, hogy rombol – általában az fáj a legjobban, aminek ellenállunk – hiszen lehet, hogy elveszítünk most még fontosnak tartott dolgokat, de a dolgok szummája egészen biztos, hogy pozitív lesz. 

Igazából a félelem a legnagyobb rombolóerő az életünkben, nem a ránk váró tragédiák és negatív élmények. Hiszen a dolgok önmagukban nem jók vagy rosszak, a mi megítélésünk teszi azzá őket. A félelemmel azonban két nagyon fontos dolgot teszünk meg azért, hogy az élet sötét oldalán ragadjunk: egyrészt elzárjuk magunkat számos energiaforrástól, másrészt bevonzzuk a félelmünk tárgyát. 

A tarot jóslás ingyen bátorság-tabletta 

A tarot kártya paklinak – hála Istennek – kiváló humora van. Ha kissé feloldódunk, és hajlandóak vagyunk nevetni akár saját magunkon is, hamar megtanít arra, hogy nem kell magunkat olyan komolyan venni. A nevetés oldja a félelmeket, és bátorsággal ruház fel, miközben a lapokból azt is megtanuljuk, hogy az élet sora: hol fent, hol lent, azaz akármilyen rossz időszakban vagyunk, az nem tarthat sokáig.

 
 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!