Logo

Így jósoljunk 6 lapból! Különleges tarot kirakási mód

A 6 lapos tarot kirakások meglehetősen ritkák. Valószínű a számmisztikával is összefügg, hogy vannak olyan számok (kártya darabszám), amelyekhez többféle kirakási mód is tartozik (akár három-négy) és vannak, amelyekhez egy sem, vagy csak egy-kettő.

Így jósoljunk 6 lapból! Különleges tarot kirakási mód
Dec/22

Szintén számmisztikai alapja lehet, hogy több kirakás módban 1+6 lap szerepel (ál-hatlapos kirakások). Az egy az ún. szignifikátor vagy kijelölő, amely meghatározza az alaphelyzetet és annak legfontosabb momentumait. A hat kártya ilyenkor gyakran két sorban áll, 3-3 felosztásban és vagy két partner (Kapcsolatjáték) vagy két út (Út) vagy két döntési lehetőség (Döntés) jellemzőit mutatja. 

A 6 lapos tarot kirakási módok a hatos szám uralma alatt, a kreativitás jegyében dolgoznak, ezért jóval lazább rendszerek, mint a többi.  Kirakás után bátran figyeljünk befelé, és várjuk meg, amíg elkezdenek áradni a gondolatok és megérzések. A hatos szám egyébként a rendrakás és a tisztaság száma, ezért az ilyen kirakási módok valamilyen helyzet tisztázására kifejezetten alkalmasak. 

Valódi hat lapos kirakási módok

Csillag 

Ezt a 6 lapos tarot játékot azok szeretik a legjobban, akik élvezik, ha nincs megkötve a kezük. Ha gondoljuk, próbáljuk ki úgy is, hogy nem teszünk fel kérdést, érdemes megnézni azt is, hogy magától mit közöl a kártya velünk. 

A lapok kihúzása előtt alaposan keverjük össze a paklit, emeljük három részre, fordított sorrendben rakjuk össze újra, majd legyező alakban terítsük el az asztalon. A kérdező tegye fel a kérdést magában vagy hangosan (mire jutok, hova vezet az utam, mi lesz a terveim eredménye, milyen változásra számíthatok – hivatásban,  szerelemben, családban, lakókörnyezetben stb.), majd bal kézzel húzzon hat lapot. 

Kirakás: A lapokat a Dávid csillagnak megfelelő hat ágú csillag formában kell kirakni, úgy, hogy két egymásba forduló háromszöget alkossanak a sorban következő lapok. Vagyis: Az elsőt középre, a másodikat balra le, a harmadikat jobbra le, egymással egy vonalban. A negyediket balra fel, a kettes fölé, az egyesnél egy kicsit lejjebb, az ötödiket jobbra fel, a hármas fölé, az egyesnél egy kicsit lejjebb, a négyessel egy vonalban. A hatodikat az egyes alá, a kettes-hármasnál kicsit lejjebb. 

Megfejtés: A lapok leolvasása nem a kirakás sorrendjében történik. Ha a csillag köré egy kört képzelünk, akkor a kör fölső íve az, amelyet a 1-4-5 lapok határolna. Ezek a lapok arra a dologra vonatkoznak, amelyre rákérdeztünk. Az alsó ív lapjai, amely a 2-3-6 lapok által határolt, a kérdezőre vonatkoznak.

Balról jobbra három oszlopot is meghatároz ez a kirakás: a 2-4 lapokat tartalmazó oszlop a materiális szintre vonatkozik, az 1-6 lapokat tartalmazó a tudatos és szellemi szint, a 3-5 pedig a lelki, intuitív és ösztönös szintet jelöli ki. 

A két leolvasási rend által kiadott mátrixban értelmezhetjük a helyeket, illetve az ide kerülő lapokat. Ez a 6 lapos tarot kirakási mód nagy szabadságot ad a megfejtés során, nyugodtan engedjük szabadjára az intuíciónkat, illetve ha valahol elakadunk, nyugodtan kérdezzünk rá kis Kereszttel. 

 

Partnerjáték 

A másik 6 lapos tarot kirakási mód a Partnerjáték, amely kiválóan alkalmas két ember egymáshoz való viszonyának feltérképezésére. A szerelmi viszonyon kívül üzleti, munkatársi, iskolai és egyéb más viszonylatban értelmezett partnerek kapcsolatára is alkalmazható. 

Mivel a játékban a két partner teljesen egyenrangú, és a kártya beszél helyettük, a kirakás alkalmas konfliktusok kezelésére vagy félreértelmezésen alapuló nehéz helyzetek feloldására is. Ha a partnerek hajlandóak rá, célravezető, ha mindketten jelen vannak, és ők maguk értelmezik a kártyalapokat a későbbiekben vázolt mondatkezdések segítségével. 

Egy kapcsolatot gyakran az ássa alá, hogy egyik vagy minkét fél eltitkolja, hogy hogyan látja saját magát vagy a másikat, mi a véleménye az egész viszonyról. Sokszor csak befelé forrong vagy mérgelődik, ahelyett, hogy őszintén elmondaná a másiknak hogy közösen tudják feloldani ezt a konfliktust. 

Ugyanakkor az sem ritka, hogy ennél a kirakásnál egyik vagy mindkét fél meglepődik, mert olyan információk kerülnek a felszínre, amelyeket saját maga elől is eltakart. Egy szégyellt gondolat, egy elnyomott érzelem szintén megmérgezheti a legjobban induló kapcsolatot is, a tipikus, hatos szám fennhatósága alatt álló 6 lapos tarot kirakási mód segíti a tisztázást. 

Mielőtt kihúzzuk a lapokat, alaposan keverjünk paklit, majd emeljük három felé, fordított sorrendben rakjuk össze  a paklit, és legyező alakban terítsük szét. Bal kézzel húzzunk (ha mindketten jelen vannak a partnerek, mindketten három kártyát húznak). Próbáljuk ki a kirakást a teljes paklival és a pakliból kiemelt 22 Nagy Arkánum alkalmazásával is. 

Kirakás: Ha két partner játszik együtt, akkor mindketten a saját oldaluk felől kiraknak 3 db kártyát egy-egy oszlopba. Az oszlopban szereplő kártyák rájuk vonatkoznak. Ha egyvalaki rak, akkor az első oszlop rá vonatkozik, a második oszlop a kérdezőre. 

Értelmezés: Mindkét oszlop egyformán értelmezendő, az első kártyák azt mutatják, hogy hogyan látják egymást (Így látlak téged... kezdetű mondattal hangosan megfejthető, egymás szemébe nézve). A második kártyák azt mutatják, ahogy saját magukat látják a partnerek a kapcsolat viszonylatában (Így látom magamat... kezdetű mondattal hangos szóval értelmezhető). A harmadik kártyák azt jelzik, ahogy a partnerek a kapcsolatot látják (Így látom a kapcsolatunkat... kezdetű mondattal hangosan megvallhatjuk egymásnak).

 
 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!