Logo

Sötétben tapogatózva

Mindenkinek magának kell megtalálni az utat a boldogság felé. Az eszközök szabadon elérhetőek, a lehetőség mindenki számára nyitott, csak éppen nem akarjuk elhinni, hogy minden rajtunk múlik. Itt élünk egy csodálatosan tökéletes világban, tökéletes lényekként – akiket a Jóisten a maga hasonlatosságára teremtett – és saját magunkat lehúzva, boldogtalanul, vaksötétben tapogatózunk.

Sötétben tapogatózva
Jan/20

Amikor megérzünk valamit 

Érdekes időszak az első lépések időszaka, amikor az embert meg-megérinti valami abból az „emberfelettinek” tartott, pedig nagyon is emberi világból, amely a korlátlan lehetőségek tárháza lehetne számunkra. Amikor mereven földhözragadt, pragmatikus emberként először hallgatunk a megérzésünkre, vagy először érezzük azt, hogy valami  - pl. egy találkozás vagy egy baleset – nem véletlenül történt meg velünk.

Ha ilyenkor „mellénk lép” egy bölcs tanító vagy a kezünkbe kerül egy a beavatás útján elindító könyv, akkor előfordulhat, hogy bevonzza az embert ez a csodálatos, és a mindennapitól olyan nagy mértékben eltérő világ. Saját tapasztalatból mondom, hogy ez a vonzalom az első időszakban az ígéretekből táplálkozik. „Mindent megkaphatsz amire vágysz”, „te irányítod a sorsod”, „te teremted a körülményeidet és az élményeidet”, „meggyógyulsz”, „sikeres leszel”, „megtalálod a lelki társad, lelkedből lelkedzett barátaidat” stb., kinek ne lennének vonzóak ezek a lehetőségek? 

Hasonlóan csábítást képvisel a jövőbe, vagy sokadik dimenziókba való bepillantás képessége és/vagy eszközei, hiszen ezek az információforrások nem képezik a részét a mindennapjainknak. Amikor az ember ezekkel megismerkedik, először jó játéknak tűnnek, és csak kóstolgatja vele az „emberfelettit”. És sajnos van, aki meg is marad ezen a szinten. A kártya jóslás ingyen online felületeken elérhető, és ugyan odaírják, hogy meditálj a kapott információkon, és egy nap csak egy dologra kérj jóslást, senki se fogja ellenőrizni, hogy megtartjuk-e a kapott tanácsokat.

Ha kedvünk tartja, ötpercenként is kirakjuk, leellenőrzünk ezt, rákukkantunk arra, ha bejön csodálkozunk, ha nem jön be összevonjuk a szemöldökünket, és még messze nem törődünk azzal, hogy mint mindennek, ennek is meg vannak a maga játékszabályai. 

Egyik lábam itt, a másik ott 

A következő fokozat, amikor már mi magunk keressük a tiszta forrást, az autentikus információforrásokat. Sokan mégis ilyenkor is szeretnek önállóan működni, pedig a boldogság keresése és a befelé vezető út is – akármilyen furcsán is hangzik ez – nem magányos műfaj. Ez az az időszak, amikor könyvből elkezdünk megtanulni kártyát vetni, esetleg a baráti társaságnak már jósolunk is, ha mást nem is, hatalmas, világmegváltó beszélgetéseket generálva ezzel.

Rendszeresen használjuk a kártya jóslás ingyen elérhető lehetőségeit, akár több helyen is, de már kellő tisztelettel és odaadással kezeljük az információkat. Igyekszünk a mélyükre látni és fenntartás nélkül elfogadni a tiszta tükröt, de még inkább az eseményeket látjuk benne nem saját magunkat. 

Ebben a szakaszban pendlizünk a két világ között: ha jól vagyunk, szárnyalunk, felvállaljuk a dolgainkat, szívesen érzünk felelősségeket, és bátran szembenézünk belső konfliktusainkkal is akár, de ha csalódás vagy fájdalom ér, még hajlamosak vagyunk kihelyezni a felelősséget, sajnálni magunkat és a sorsot okolni a fájdalmainkért. 

Hasonló a helyzet, mint amikor az ember csalódva a nyugati orvoslásban természetgyógyászati ágazatok után néz, de még azt gondolja magában, hogy ha súlyossá válik a helyzet, akkor orvoshoz kell menni, ha komoly a dolog, akkor „nem szabad próbálkozni tovább”. 

...de amikor elkap a gépszíj 

Amikor már jó pár éve haladunk a belső úton és sok nehéz helyzetben is megtapasztalhattuk ez idő alatt saját magunkat, akkor elmondhatjuk,  hogy nyakig vagyunk benne. Ekkor már nem elégszünk meg, hogy könyveket olvassunk, és a vonzás törvénye szerint már bevonzottunk olyanokat, akik ugyanebben a cipőben ballagnak. Fontos, hogy tudjunk beszélni más „útjárókkal”, hiszen ebben az időszakban már koránt sem az érdekel, hogy pl. „vajon viszontszeret-e”, magasabbra helyezett, átfogóbb és összetettebb lelki munka foglalkoztat. 

A kártya jóslás ingyen online felületei már nem izgatnak, hiszen a sablon szövegek már semmit sem mondanak számunkra. Ilyenkor érdemes felkeresni személyesen egy kártyajóst, még akkor is, ha mi magunk is rakunk kártyát, akár évek óta.

Ilyenkor már rájöttünk, hogy az életünk egyik legnagyobb feladata a formálódás, amelyhez adott dolgokat rendbe kell raknunk, adott feladatokat el kell végezünk, és ezekre bizony nem mindre tudunk rájönni nagy élettapasztalattal rendelkező, beavatott segítő nélkül. 

Az igazán elhivatott lelki munka társakat kíván, hiszen mindannyian bizonyos szinteken összekapcsolódunk és ugyanafelé a fény felé törekszünk. Nem azért kell egy kártyavető szakember, vagy bármilyen tisztán érzékelő jós, mert ők már tökéletesek lennének, vagy már „odaértek volna”, hanem pont azért, hogy az úton levő emberek segíthessék egymást.

Ő a te élményed lesz, és te az ő tanítója leszel. Bizonyos dolgokban ő előbbre van, míg hidd el, másokban te jársz már előrébb. Ha szeretettel átadjátok a tapasztalataitokat, mindketten előbbre juttok végül.

 
 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!