Logo

A jövő megismerése a tarot segítségével

Majdnem mindenki szeretné tudni, hogy mit tartogat számára a jövő. Ha nem is minden kérdésben, de azért hasznos lenne tudni hogy vajon fel fognak-e venni a kinézett munkahelyre, vagy hogy akivel most vagyunk, az lesz-e az igazi számunkra, a gyerekeink egészségesek lesznek-e stb...

A jövő megismerése a tarot segítségével
Sep/29

Mindannyian szeretnénk tudni, mi vár ránk a jövőben: felvesznek-e az áhított munkahelyre, jelenlegi partnerünk lesz-e a végső, születnek-e gyermekeink, illetve sikerül-e megtalálnunk álmaink otthonát. Szerencsére többféle módszer is a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy kideríthessük, mit hoz számunkra a jövő. Az egyik lehetőség a tarot-jóslás.

Mi az a tarot?

A tarot (ejtsd: [taró]) egy nagy múltra visszatekintő jóskártya, melynek mai népszerűségét az hozta el, hogy a kártya a hétköznapok kérdéseit illetően is hatékony segítségnek bizonyul azok számára, akik bizonytalanok abban, hol a helyük a világban, vagy mi vár rájuk a jövőben. A tarot-kártya segít intuitív képességünk fejlesztésében, önmagunk és a világban betöltött szerepünk, feladataink megismerésében, az önkritika gyakorlásában, illetve irányadóként szolgálhat a mindennapi és a komolyabb döntésekben is.

Miben segít a tarot-jóslás?

Érdemes igénybe venniük a tarot-jóslást mindazoknak, akik családi, szerelmi vagy munkahelyei kapcsolataik tisztázásához várnak segítséget; akik saját testi és lelki egészségüket szeretnék karbantartani, megtalálni belső szellemi vezetőjüket, vagy például nem tudják eldönteni, érdemes-e belevágniuk egy költözésbe, munkahelyváltásba, vagy jelenlegi párkapcsolatuk felszámolásába.

A tarot eredete

A tarot első írásos említése 1377-ből származik. Eredete ismeretlen; valószínűleg keleten született meg; Európában az egyiptomiak, a mórok és a cigány jövendőmondók terjesztették el. A középkorban már számtalan nagyvárosban ismertté vált. A tarot-kártya lapjai nagyban hasonlítanak a mai játékkártyákéhoz. Egyesek szerint a tarot Atlantisz bölcsességét őrzi, mások szerint pedig Mózes vitte el Izrael népének az egyiptomi papok titkát a tarot-val. Ez utóbbit a tarot Nagy Arkánumjának 22 lapja és a héber ábécé 22 betűje közti kapcsolat támasztja alá.

Hogyan lehet jósolni tarot-kártyából?

Tarot <a href=kártyajóslás" width="250" height="187" > A tarot a jóslás egyik legnépszerűbb formája. A jóslás kimenetele nagyban függ a jós személyétől, ugyanis a lapok értelmezését mindegyikük egy kicsit másképp végzi.

A tevékenységnek különböző formái léteznek: az aleatórikus jóslás során például az egyes elemeket véletlenszerűen választják ki. Ami közös az egyes változatokban, hogy mindegyikben szerepel egy kérdező és egy jövendőmondó. A kártyalapokat a jós és a kérdező is kirakhatja. A jóslás során a legfontosabb az, hogy a kérdést pontosan tegyük fel, és a kártyák kirakása során arra koncentráljunk.

Mivel a tarot lapjai számozottak, a számmisztika a tarot része; illetve az álomfejtéshez is érteni fogunk, ha elsajátítjuk a tarot szabályait, ugyanis a kettő szimbólumai megegyeznek. Az egyes lapokon szereplő képek kész műalkotások, így a kártyák művészi értéke sem elhanyagolandó.

Különböző tarot-csomagok

A XV. században már egy a maihoz hasonló kártyacsomagot használtak a jósláshoz. Az eredetinek tartott velencei tarot-n nem szerepelnek nevek vagy számok; a képeken az olasz Visconti és Sforza család tagjai láthatók. A XX. század elején elkészült Rider-Waite tarot szimbólumrendszere egyszerűbb. A Thoth könyve elnevezésű kártyacsomag az egyiptomi szimbólumrendszerre épül: Thot a bölcsesség és a mágia istene volt. Kazanlár Emil tarot-csomagja egy ökumenikus tarot, hiszen nem egyetlen vallást követ, hanem szimbólumrendszere mindegyikből merít.

A tarot lapjai

A tarot lapjai - <a href=Kis Arkánum - Nagy Arkánum" width="250" height="187" > A pakli 78 lapos, és egy 56 lapos Kis Arkánumból, illetve egy 22 lapos Nagy Arkánumból áll. Egyes jósok csak az utóbbit használják. A Nagy Arkánum lapjai a sorszerű történéseket, míg a Kis Arkánumé a részleteket mutatják meg.

A Nagy Arkánum

A Nagy Arkánum számozatlan lapja a Bolond, amely a mai francia kártya Jokerének megfelelője, és a sorsot szimbolizálja. A további lapok között szerepel például a tudást kereső embert szimbolizáló Mágus; a nőiesség szimbóluma, a Császárnő; a döntést jelentő Szeretők; az alapvető változásokra utaló Akasztott ember vagy az új kezdetet szimbolizáló Csillag.

A Kis Arkánum

A Kis Arkánum lapjainak, azaz az udvari kártyáknak négy csoportjuk van, amelyeket négy különböző szimbólum, a kard, a kehely, a bot és az érme jelez. Mind a négy színből van a tarot-ban egy Ász, 9 számozott lap kettestől tízesig, Király, egy Királynő, egy Apród és egy Lovag.

Mikor érdemes részt vennie a tarot-jósláson?

Életünk során többször is eljuthatunk arra a pontra, hogy úgy érezzük, valami nem stimmel, valami nincs a helyén. Nem vagyunk olyan boldogok, kiegyensúlyozottak és optimisták, mint korábban. Azonban valamiért még sincs erőnk változtatni. Talán azt reméljük, hogy majd magától megoldódik minden, de ez általában nem történik meg. Különösen nehezen tudunk kilépni ebből a szituációból, ha döntési helyzetekben egyébként sem remekelünk. Ilyen esetekben érdemes külső segítséget kérni. Bár a tarot nem csodaszer: nem fog helyettünk cselekedni, és nem vigyázza minden lépésünket; arra jó, hogy választ adjon életünk legfontosabb kérdéseire, és kijelöljön nekünk egy utat, amin elindulhatunk.

 
 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!