Logo

Hogy működik a cigánykártya jóslás?

Nézzük meg kicsit alaposabban is, hogy működik a cigánykártya jóslás.

Hogy működik a cigánykártya jóslás?
Nov/12

Mikor válasszunk cigánykártyát a jósláshoz?

Ha érdeklődünk a kártyajóslás iránt, de félünk attól, hogy az ősképek és szimbólumok világa félre fog vezetni, érdemes „belépési pontnak” a cigánykártya jóslás lehetőségét választani. A tarot egy picit valóban nehéz abból a szempontból, hogy egyszerre kell figyelni a kirakási módokra, a különféle kártyák jelentésére (amely megfejtések telis-tele vannak szimbólumokkal), és arra az árnyalatra, amelyet a kirakási módban elfoglalt helye tesz hozzá a jelentéshez. És akkor még nem beszéltünk a kérdező személyiségéről, élethelyzetéről, a kérdés adta megközelítésről...

Ugyanakkor a cigánykártya jóslás a maga egyértelműségével, kézzelfoghatóságával, kissé felszínes esemény-központúságával talán kevésbé segít a belső úton haladásban vagy saját lelkivilágunkban való elmerülésben. Akinek ez a szándéka, jobb, ha marad a tarotnál.

A cigánykártya lapjai

A cigánykártya jóslás paklija 56 lapból, azaz 28 lappárból áll. Ezek a kártya-párok jelentésükben sok szinten kapcsolódnak egymáshoz, sok esetben emberpárokat képviselnek, akik nem minden esetben szerelmesek, hanem valamilyen tulajdonság vagy hozzáállás női és férfi oldalát jelenítik meg. Fussunk végi a 28 lappáron!

1.) Szerelmes nő (szívkirálynő) – szerelmes férfi (szívkirály)

Mindkettő esetében igaz, hogy ha azonos nemű a kérdezővel, akkor őt képviseli, ha ellenkező nemű, akkor a szerelme tárgyát jelképezi (akkor is, ha adott esetben ez vele azonos nemű).

Ha fejre fordulnak a cigánykártya jóslás során, azt mutatja, hogy nem őszinte a kapcsolat, vagy a kérdező tévesen ítéli meg a partnerét.

2.) Idegen férfi – idegen asszony

Olyan különleges jellemzőkkel megáldott férfi/nő, aki vetélytársa lehet a szívkirálynak/szívkirálynőnek. Ha tulajdonságként értelmezzük a cigánykártya jóslásban, a bujaság, erotikus kisugárzás és a magabiztosság jöhet szóba.

Fejre állva azt jelképezi, hogy a kérdező nem biztos magában, mint férfi/nő, illetve, hogy gondok vannak a szexualitása körül. 

3.) Ifjú – szűz

Mindkettő fiatal, kiforratlan, elkötelezetlen, felkészületlen embert jelöl a cigánykártya jóslás menetében, akik még nem készek arra, hogy nagy változásokat éljenek meg. A szűz ártatlan, tiszta lányt, az ifjú szépreményű, de éretlen fiút jelöl. Ha tulajdonságként értelmezzük őket, az ifjú vakmerőséget, a szűz a tisztaságot, az erotikától való elzárkózást, a kialakulófélben levő terveket, de a jövőtől való félelmet egyaránt jelenti.

Az ifjú fejre állva a földhözragadtságot, gátlásosságot képviseli, a szűz szennyezettséget mutatja meg, amely szexuálisan, üzletileg és erkölcsileg is érvényes lehet.

4.) Özvegyember – özvegyasszony

Érett, nyugodt, magabiztos, és a sorsát bátran felvállaló férfi/nő. A cigánykártya jóslás menetében jelölhet konkrétan magányos/egyedül élő férfit/asszonyt is. Jellemzőként az özvegyember hűséget, elkötelezettséget jelez, vagy a veszteség, gyász miatt megélt fájdalmat képviseli. Az özvegyasszony kártyájénak a nehézségek között is megőrzött hit, a kötelezettségek felvállalása, illetve a párkapcsolattól való időleges tartózkodás is lehet a jelentése.

Fejre állva az özvegyember lapja a gyökértelenséget, az özvegyasszony lapja a magánytól való félelemet jelenti.

5.) Öregasszony – öregember

Idős, bölcs, sokat megélt férfit/nőt jeleznek ezek a lapok a cigánykártya jóslásban. Attitűdként a megállapodottság, bölcsesség, türelem (öregember), és a belső világban való elmélyülés örömének, az önelfogadásnak, és a pillanat élvezetének a jelképe (öregasszony).

Fejre fordulva az öregember a halálfélelmet, a türelmetlenséget jelenti, olyan embert jelöl, aki nem látja át az adott helyzetet. Az öregasszony az egyedül maradástól való félelmet, valamint az öregedés megtapasztalását jelenti fölfordulva.

6.) Házasság – ház

Az előbbi olyan pár, akik szorosan összetartoznak (még ha nem is hivatalosan). Esküvőt, eljegyzést is jelezhet, az összetartozás boldogságát és a felvállalt kötelezettségeket is lefedi. Fordított helyzetben a kérdéses kapcsolat törékenységét mutatja, de titkos viszonyt is jelezhet.

A ház a békés, szeretetteljes és védelmező otthon szimbóluma. A házunk, lakásunk is lehet a témája, vagy a jólétre, esetleg megállapodottságra is utal. Fejre fordítva otthontalanságot, üldözöttséget jelez a cigánykártya jóslásban.

7.) Család – látogatás

A család lapja az élet és az idő folytonosságát jelzi. Mutatja az egymáshoz közel álló személyek (nem csak vérrokonok) összetartozását is. Fejre fordulva az egyén elszigetelődését jelenti.

A látogatás lapja találkozást, átmeneti összetartozást jelez a cigánykártya jóslásban. Átvitt értelemben a valahová való tartozás igényét, az elfogadás utáni vágyat mutatja. Fordítva az alkalmazkodás hiányára hívja fel a figyelmet.

8.) Gyermek – oltalom

Ha személyt jelez a cigánykártya jóslás menetében, gyermekre vagy kisbabára utal, esetleg a kérdező gyermekéről mond valamit. Átvitt értelemben új kezdetet, elkezdődő eseményeket, előálló lehetőségeket jelez. Fordított helyzetben rugalmatlanságot, beszűkültséget mutat.

Az oltalom egyszerre jelenti a gyermeket és az anyját. Átvitt jelentése a gondoskodás, égi gondviselés jelölője, a feltétlen bizalom szimbóluma. A cigánykártya jóslás során ha fordított helyzetben jelenik meg, kiszolgáltatottságot, sérülékenységet jelez.

 

 
 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!