Logo

Jóslás cigánykártyával – a lapok jelentése

Ismét felvesszük a cigánykártyák jelentéséről szóló sorozatunk fonalát, így segítve, hogy a jóslás cigánykártyával számotokra is kellemes és tartalmas, felettébb izgalmas időtöltés legyen.

Jóslás cigánykártyával – a lapok jelentése
Jan/17

Ebben a csoportban több időjelölő kártyával is találkozhatunk. Ezek a lapok rendkívül érdekesek, a jóslás cigánykártyával, mint az életutunk megtervezésével kapcsolatos támasz információs bőségét mutatják. Hiszen plusz jelentést adnak a környező kártyalapoknak – megtudhatjuk, hogy a felvetett események és a velük járó érzelmek mennyire hosszú távon fognak velünk maradni. Ezen kívül általános érvényű bölcsességekre is felhívják a figyelmünket, mint pl. a dolgok állandó változása.

 

19. Váratlan öröm – bosszúság 

Előre láthatatlan, meglepetésszerűen érkező boldogság vagy örömteli esemény jelölője ez a lap. A kellemes meglepetés bizsergéssel tölti el testünket és lelkünket. A jóslás cigánykártyával megkülönböztet ún. időjelölő lapokat, amelyek közé ez is besorolható, ebben a minőségében a dolgok átmenetiségét, a sors kerekének hirtelen átfordulását jelenti.

Fordított helyzetben rávilágít az örömtelen sorsra, vagy annak hiányára utal, hogy az apró örömöket is értékelni tudjuk. 

A bosszúság lapja olyan nem várt eseményt jósol, amely hirtelen és átmeneti, de arra elég, hogy felbosszantson vagy elkeserítsen. A meglepetésszerű bosszúság megkeseríti egy pillanatra az életünket, de ahogy jött, el is múlik. Időjelölőként ez a lap ugyanazt jelenti, mint a párja, azaz a dolgok átmenetiségére, a szerencse forgandóságára hívja fel a figyelmet.

Megfordulva azt mutatja, hogy a jelölt személyt semmilyen apróbb vagy nagyobb bosszúság nem billenti ki a harmóniából, jó érzései, pozitív érzelmei minden körülmények között megmaradnak.

 

20. Vígság – szomorúság

Valamilyen másokkal együtt átélt jó érzés, társakkal megélt öröm lehetőségére utal ez a lap. A jóslás cigánykártyával  gyakran általános életbölcsességekhez is juttatja az embert, ez a kártya arra hívja fel a figyelmet, hogy a boldogság akkor válik teljessé, ha megosztjuk másokkal. A gondtalan, mélyen átélt jó érzések átmossák a lelket és gyógyítanak. Szerelmespár esetében a lap arra is utalhat, hogy szexuális életük intim és örömteli, a közös boldogsághoz kiváló alap. Vigasságot, partit, közös ünneplést is ígérhet. Az időjelölők közé soroljuk, ebben az értelmében lassanként kialakuló helyzetet vagy kapcsolatot jelez, amely viszont nem hosszú távú. Amilyen lassan jön létre, a hatása is olyan sokáig tart.

Fordítva megjelenő lapunk azt mutatja, hogy az egyén öröme nem teljes, mert nem tudja kivel megosztani. 

A szomorúság kártyája a mélységes megbántottságot, elkeseredést és a kilátástalan keserűséget hozza el számunkra. A jelzett személy átéli és kifejezésre juttatja a benne forrongó érzelmeket, mégsem tudja átadni senkinek, mert magányos. Párok között hideg ágyat, öröm nélküli szexualitást jelez. Időjelölőként ugyanazt szimbolizálja, mint a párja: lassan kialakuló, mélyen érintő és fokozatosan csillapodó érzelmeket.

Ha megfordulva találjuk a jóslás cigánykártyával úgy értelmezi ezt a lapot, hogy a jelölt személynek öröm az ürömben, hogy van kivel megosztania a bánatát, támaszhoz jut a bajban.

 

21. Hűség – hamisság 

A jelölt kapcsolat alapját jelentő összetartozás-érzésre, a biztonságot jelentő bizalmi viszonyra és a rendíthetetlen hűségre utal ez a kártya. Az említett kapcsolat rendkívül megbecsülendő pontosan a rendíthetetlensége miatt. Időt is jelöl ez a lap, az örökérvényűséget, állandóságot szimbolizálva.

Megfordítva állhatatlanságra, megrendült bizalomra, a felek egymástól való eltávolodására, elhidegülésre figyelmeztet 

Figyelmeztetést hordoz magában a hamisság lapja: valaki a közelünkben álságos, tisztátalan, megjósolhatatlan és megtévesztő attitűdöt vett fel! Mutathatja olyan személy jelenlétét a környezetünkben, aki kedvező értelemben véve kiszámíthatatlan: öntörvényűsége, korlátozhatatlansága a környezete számára előre nem láthatóvá teszi a dolgait. Időjelölőként a totális bizonytalanságról tájékoztat bennünket: lehet hogy bekövetkezik a várt esemény, de lehet, hogy nem, lehet, hogy hamar, de lehet, hogy csak évek múlva.

Megfordulva kiszámítható, előre látható kimenetelt jelenít meg.

 

22. Győzelem – veszteség 

Elértük amit akartunk, győztünk a versenyen, meg lett az erőfeszítéseink következménye! Az elégedettséget, büszkeséget és a győzelmi mámort egyszerre testesíti meg ez a lap. Személyt is jelezhet, aki nyert, győzött vagy büszke a teljesítményére.

Fordított helyzetben arra emlékezteti a győztest, hogy a vesztes későbbi viselkedését nagyban befolyásolja a versengés eredménye. 

A veszteség kártyája nem valamilyen konkrét dolog elvesztése feletti fájdalomról szól, hanem arról, ha az erőfeszítéseink eredmény nélkül maradnak. A kudarc keserűsége, a lehetőség elvesztésének fájdalma és a nyertes örömére, büszkeségére való irigykedésünk mind-mind benne foglaltatik ennek a lapnak a jelentésében.

Fordítva megjelenő lapja arra hívja fel a figyelmet, hogy a veszteségünk csak az adott pillanatban tűnik negatívnak, de hosszabb távon eredményeket hoz: fejlődni, gazdagodni fogunk általa. Ez az gazdag jelentés a jóslás cigánykártyával mindent átfogó összetettségének ékes példája. Egyrészt arra emlékeztet, hogy megőrizzük a méltóságunkat a vesztes helyzetében is, másrészt pedig arra, hogy tanuljunk az eseményekből, akkor még a győztesnél is előnyösebb helyzetbe hozhatjuk magunkat.

 
 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!