Logo

Hogyan jósoljunk tarot kártyával?

Rendben, megvettük életünk első pakli tarot kártyáját, és rengeteget olvastunk is a tarot kártya lapjainak jelentéséről, de mégis hogyan fogjunk hozzá a jósláshoz? Ehhez nyújt segítséget ez a cikk.

Hogyan jósoljunk tarot kártyával?
Sep/30

Miután magunkénak tudhatunk egy pakli tarot kártyát, itt az ideje elkezdeni használni is. Biztosan találkoztunk már olyan esettel, amikor valaki - tudomást szerezve arról, hogy ismerjük a tarot kártya lapjainak jelentését – megkér minket, hogy jósoljunk a számára. És akkor megtorpantunk, hogy „jajj, hogy is kezdjünk hozzá?”. Ez a kis leírás bevezet a tarot kártya jóslás rejtelmeibe, elárulja, miként kezdjünk neki a kártyavetésnek.

Értelmetlen lenne nekivágni a feladatnak abban az esetben, ha csak felületesen ismernénk a lapok jelentéseit, ezért legelőször fontos, hogy átismételjük, felfrissítsük a tarot kártyával kapcsolatos ismereteinket. Mind a 78 lapot érdemes tüzetesen átolvasni, megtanulni az üzeneteiket, akár a Nagy Arkánum lapjait, akár a Kis Arkánum 4 „színének” a jelentéseit tanulmányozzuk. Erre a kezdeti lépésre nagyon figyeljünk oda, hisz gondoljunk csak bele, a félig megtanult jelentések, a rossz értelmezés lehet, hogy nem a kívánt eredményhez vezet. Ez kellemetlen lehet számunkra, mivel kérdezőnk elfordulhat tőlünk, és annyi a jóskarrierünknek.

Ha már biztosak vagyunk a dolgunkban, azaz minden lap jelentését betéve tudjuk, akkor érdemes kitalálni, hogy mely kártya kirakási módot válasszuk. Vannak kártyajósok, akik fejjel lefelé húzzák ki és értelmezik a kártyákat. De természetesen a legtöbben hagyományos módot alkalmaznak. Nekünk kell eldöntenünk, hogy hogyan szeretnénk kivetni a kártyáinkat, azonban ha egyszer egyféle módon tettük ezt meg, utána mindig ugyanúgy járjunk el. Más szóval, ha fejjel lefelé olvassuk a lapokat, akkor mindig ilyen formában jósoljunk, maradjunk hűek önmagunkhoz, nem kell a helyzetnek megfelelően változtatgatni.

Azt is érdemes eldöntenünk, hogy milyen formában vetjük ki a kártyalapokat. Egy korábbi bejegyzésben már utaltunk rá, hogy milyen lehetőségeink vannak a kártya kirakási módokra, természetesen ez függ a kérdéstől, és attól, hogy milyen mélységű, mennyire részletes információra van szükségünk. Az egyes módszereknél megvan, hogy melyik lappal kell kezdeni, és utána melyikeket fordítsuk meg milyen sorrendben. A lényeg, hogy mindig balról jobbra, azaz vízszintes irányba fordítsuk fel a kártyákat, így elkerüljük, hogy fejjel lefelé kerüljenek ki az asztalra. Mikor már az összes, a választott kirakási módhoz szükséges lapot kiraktuk, a maradék paklit helyezzük magunk mellé.

Adjuk a kérdező kezébe a sorsát

Szokásos módszer a tarot jóslás során, hogy a jós a kérdező segítségével keveri meg a paklit. Ez azért előnyös, mert így a jóslatot befolyásolhatják a kérdező pozitív energiái, melyek rátapadnak a kártyákra. Ha esetlegesen negatív energiákat éreznénk kliensük részéről, akkor a jóslás befejezése után tisztítsuk meg a kártyacsomagot. Ha nem nagyon akarnánk átengedni ügyfelünknek a keverés jogát, akkor legalább annyit engedjünk meg neki, hogy három kisebb paklira ossza fel a kártyákat. Ekkor tegye fel azt a kérdést, amire igazából szeretne választ kapni, és aminek megválaszolásához fogjuk kivetni a kártyákat.

Vannak tarot kártyajósok, akik a jóslás megkezdése előtt kiválasztanak és félretesznek egy kártyát, mely a kérdezőt magát jelöli. Ehhez sem árt ismernünk a lapok jelentését, és megfelelő kártyát kihúzni, ha éppen ezt a módszert alkalmaznánk.

Most, hogy tisztában vagyunk a kezdeti lépésekkel, bele is vághatunk a jóslásba. Kerítsünk valakit, akivel próbálkozhatunk, aztán menet közben finomíthatjuk tudásunkat, gyarapíthatjuk készségeinket.

 
 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!