Logo

angyal

angyal
Az angyalok Isten szárnya, Földre küldött teremtményei, akik folyamatos figyelem alatt tartanak minket, persze láthatatlanul. Bármilyen veszélyes, kockázatos helyzetbe is kerülnénk, őrangyalaink mindig ott lesznek és védelmeznek minket. Kapcsolatba angyalkártya segítségével léphetünk velük.

Angyalkártya jóslás

Angyalkártya jóslás
Angyalkártyák használatával kapcsolatot létesíthetünk őrangyalunk és saját magunk között. A kártyákon válaszlehetőségek találhatók, és arra a kérdésre felelnek, melyet a jóslás alatt teszünk fel védelmezőnknek. Az angyalok tanácsokkal látnak el minket angyalkártya jóslás során.

Asztrológia

Asztrológia
Az asztrológia, másnéven csillagjóslás az ezotéria egyik területe, mellyel egy bizonyos időpontban bekövetkező történést, eseményt pontosan meghatározhatunk. Ehhez a bolygómozgások, a csillagjegyek és asztrológiai képletek ismerete szükséges.

Átoklevétel

Átoklevétel
Speciális rituálé, mely arra szolgál, hogy a mások által ránk szórt, vagy magunknak okozott átkoktól megszabaduljunk. Kártyával, gyertyamágiával, egyéb mágikus tevékenységekkel lehet átkot eltüntetni. Csak szakemberrel ajánlott elvégeztetni.

Cigánykártya jóslás

Cigánykártya jóslás
A cigánykártya az egyik legtöbbet használt jóskártya fajta, mely sorsunkról árulkodik, azt elemzi. Már a középkorban is ismerték a kártyát, de az 1920-ban kiadott Piatnik csomag vált világhírűvé. A 36 lapból álló csomag használatát könnyű megtanulni, sokféle kirakási módja ismert.

Crowley tarot

Crowley tarot
Talán ki lehet jelenteni, hogy a Crowley tarot az egyik leglátványosabb grafikával megáldott kártyatípus, melyet előszeretettel használnak a kártyajósok. A Crowley tarotban összes 78 lap van, mely közül 22 db a Nagy Arkánum és 56 a Kis Arkánum. A Kis Arkánum lapjai 4 főbb szimbólum csoportba sorolhatóak: Kardok - levegő, Botok - tűz, Korongok - Föld, Kelyhek - Víz Ezen kívül lehet még aszerint is csoportosítani a Crowley tarot lapjait, hogy Udvari kártyák (hercegnő és herceg, király és királynő), számozottak (ász, 2, 3 stb...)

Fehér mágia

Fehér mágia
A fehér mágia a fekete mágiával szemben a szerencsétlenségek, a rossz dolgok, a negatív energiák elkerülésére alkalmazható. Ilyenek például a gyógyító, védő és elhárító varázslatok. Azokat az embereket nevezik fehér mágusoknak, akik csak jó és hasznos dolgokra használják fel a mágiát. 

Fekete mágia

Fekete mágia
Fekete mágiaként említhetjük az olyan mágiát, mely rossz szándékkal lett használva, károkozás céljából. Ártó, negatív energiák, romboló hatású varázslatok ezek, melyek kivédésre a fehér mágia eszközei szolgálnak. Fekete mágusnak nevezzük azt, aki a természet erőivel mások kárára visszaél.

Francia kártya jóslás

Francia kártya jóslás
A francia kártya a világ egyik legnépszerűbb és legismertebb játékkártyája, mely természetesen jóslásra is kiválóan használható. A jóslás francia kártyával az egyik legegyszerűbb módszer, a lapok jelentése könnyen elsajátítható. Sorsunk alakulását, várható eseményeket tudunk megjövendölni vele.

Gyertyamágia

Gyertyamágia
A gyertyamágia bármikor, bármire használható ezoterikus módszer, a lényeg, hogy sosem alkalmazzuk negatív dolgok bevonzására. Mágia közben gondoljunk arra, amit el szeretnénk érni. Ehhez segít, ha belevéssük a viaszba célunkat, üzeneteinket.

Gyógyító

Gyógyító
A gyógyító egy olyan személy, aki az Univerzum életerő energiáját használja fel, hogy a beteg testet vagy lelket kezelje. Lelki problémák, szűnni nem akaró fizikai bántalmak estén érdemes gyógyítóhoz fordulni, aki vagy ősi energiákkal, vagy a természetgyógyászat eszközeivel orvosolja a bajt.

Halottlátó

Halottlátó
A halottlátók különleges képességű spirituális erővel rendelkező emberek, akik rituálék, szeánszok során lépnek kapcsolatba a földön túli világgal. Elhunyt szeretteinkkel kommunikálnak, közvetítenek az anyagi világ és a holt lelkek közt, híreket, tanácsokat közölnek.

Kártyavetés

Kártyavetés
Kártya vetés, más szóval a kártya kirakási módja. Mióta jóskártyák léteznek, azóta folyamatosan növekszik a kártyavetési módszerek száma is. Vannak ősi, bevált alakzatok, de akár saját magunk is alkothatunk újakat, ha pontosan ismerjük a kártyákat, a szabályokat.

Kis Arkánum

Kis Arkánum
A Nagy Arkánum mellett a Kis Arkánum lapjai alkotják a tarot kártyacsomagot. Az 56 lapból álló pakli 4 csoportra bontható: Kardok, Kelyhek, Érmék, Botok. A Nagy Arkánummal szemben ezek a lapok nem a személyes sorsot vetítik előre, hanem a hétköznapi dolgokat emelik ki.

Lenormand kártya jóslás

Lenormand kártya jóslás
A kártya megalkotójának, a híres, hírhedt francia jósnőnek Anne Marie Lenormand nevét viseli, aki a 18-19. században festette meg egyedi, 36 lapból álló pakliját. Rengeteg ismert történelmi alaknak, köztük Robespierre-nek, Maratnak vagy Napóleonnak jövendölt kártyáiból. 

Mágia

Mágia
A mágia évezredek óta használatos, sokan úgy tekintenek rá, mint egyfajta varázslásra. Nagyban köthető az okkultizmushoz is, mivel titkos tanok szerint végezhető csak mágia. Két fajtája létezik: fekete és fehér mágia. Előbbi negatív, míg utóbbi pozitív célokra használatos. A mágiával óvatosan kell bánni, hiszen nagy kárt tehetünk, ha szakszerűtlenül használjuk erejét.

Magyar kártya jóslás

Magyar kártya jóslás
A 32 lapos magyar kártya jóslás is igen népszerű, főleg hazánkban gyakorolják a jósok. Ahogy minden más kártyánál, a magyar kártya lapjainak is megvan a maguk egyszerű jelentése, csak ismernünk a kell a kártyák közti összefüggéseket. Egyszerű, könnyen megtanulható jóskártya.

Médium

Médium
Természefeletti képességekkel bíró egyén, aki közvetít halandók és az Univerzum között. Általában szellemek megidézését bízzuk médiumokra, de minden más a parapszichológiában alkalmazható tevékenységet elvégeznek. Ilyenek például a tisztánlátók, tisztánhallók, tisztánérzők.

Nagy Arkánum

Nagy Arkánum
A tarot kártyacsomag 78 lapjából 22 darab figurás kártya tartozik a Nagy Arkánum közé. Ezek a kártyák szimbolizálják az ember életútját, sorsának kimenetelét, különféle életciklusokat mutatnak be. Nemcsak a problémát tárják fel előttünk, de még megoldást is kínálnak az adott helyzetre vonatkozóan.

okkultizmus

okkultizmus
Gyűjtő fogalom, melyben magában foglal minden ezotériával, természetfeletti tevékenységgel, szellemvilággal kapcsolatos módszert. Az okkultizmus elve szerint a világban minden mindennel összefügg, és ezek valamilyen érzékszerveken túli dolgok.

Pénzügyi jóslás

Pénzügyi jóslás
Pénzügyi jóslás során bármilyen ezoterikus módszer alkalmazható, legyen az mágia, kártyajóslás, stb. Minden esetben anyagi javaink biztosítását tűzzük ki célul, és a jóslás során kapott intelmek szerint cslekedjünk, hogy pénzügyi helyzetünk változzon. Különösen hasznos a pénzmágia.

Reiki

Reiki
Egyfajta gyógyító folyamat, spirituális gyakorlat, melyet egy japán szerzetes talált ki 1922-ben. A természet gyógyító energiáját használják fel a reiki gyógyászat során, mely hatására felfrissül test és lélek, a betegségek, fájdalmak enyhülnek. Legtöbbször kézrátételes formában történik a gyógyítás.

Rider tarot

Rider tarot
A Rider tarot, másnéven Rider-Waite vagy Rider-Colman Smith tarot egy bizonyos William Rider által kiadott tarot kártyapakli, melyet 1910 óta használnak jóslásra.. Hétköznapi jóslások során is ezt a kártyát alkalmazzák. Összesen 78 lapból, melyet a 22 Nagy Arkánum és az 56 Kis Arkánum lapjai alkotnak.

Rontáslevétel

Rontáslevétel
Rontáslevéltel során a szakértő megvizsgálja, milyen negatív energiák érzékelhetőek körülöttünk, majd egy speciális eltávolító módszerrel elűzi azokat. Mindennapjaink szerencsétlenségei, sikertelenségei nagyban köszönhetőek a rontásoknak, melyek tudtunkon kívül kerülnek ránk.

Sorselemzés

Sorselemzés
Sorselemzés során a szakember kártya, számmisztika vagy asztrológia segítségével vizsgálja meg eddigi életünket, cselekedeteinkből pedig számot vet, hogy milyen jövőre, milyen sorsra számíthatunk. Sorselemzéskor kiderül, utunk merre halad tovább, és mit kell tegyünk, hogy elkerüljük a kártékony szituációkat.

Számmisztika

Számmisztika
A számmisztika vagy numerológia számokkal foglalkozó ezoterikus tan. Alap gondolata, hogy nemcsak mennyiségi, hanem minőségi mutatóval is rendelkeznek a számok, tehát fontos információval szolgálhatnak akár életünk alakulásának kapcsán. Sorsszámunkból, évszámunkból érdekes következtetések vonhatók le. Elsősorban sorselemző módszer.

Szerelmi jóslás

Szerelmi jóslás
Szerelmi jóslás kártyából, gyertyából is történhet, de alkalmazható a számmisztika rendszere is, hogy megtudjuk, mennyire erős a kötelék párunk és magunk közt. Új szerelmek bevonzására, kihűlt kapcsolatok stabilizálásra kiváló módszer.

szimbólumterápia

szimbólumterápia
A szimbólumterápia a mélylélektan egyik ága, tudat alatt elrejtett pszichés problémák feltárására alkalmas kezelés. A terápia során az alanynál képi emlékek formájában idézek fel a traumákat, melyek megértése után azokat integrálják a személyiségébe, ezzel egy új lelki egyensúlyt hozva létre.

Tarokk kártya jóslás

Tarokk kártya jóslás
Ősi, Olaszországból származó kártya, melyet elsősorban játékokra használtak. Hagyományosan 78 lapból áll, ez a szám megegyzik a tarot kártya lapjainak számával. Hasonlóan 22 figurás kártya, és további 56 számkártya található egy pakliban. Kártyajóslásra tökéletes, hisz a lapok jelentése ugyanaz, mint a tarot lapjainak jelentése.

Tarot jóslás

Tarot jóslás
A tarot kártya megjelenése a középkorból származtatható. A pakli 78 díszes, számozott, figurás kártyát tartalmaz, melyek két nagy csoportra, Nagy és Kis Arkánumokra oszthatók. Előbbiek az aktuális lelkiállapotunkat vizsgálják, míg utóbbiak a minket jelenleg foglalkoztató problémákat térképezik fel. A tarot az egyik legismertebb, legkedveltebb jóskártya szerte a világon.

Thoth tarot

Thoth tarot
Aleister Crowley által megtervezett és Lady Frieda Harris által rajzolt tarot kártyacsomag, mely több különböző vallás, ezoterikus szemlélet tanításait, tudását ötvözi szimbolikájában. Nagyon népszerű és egyben retteget kártya, hiszen alkotója okkultista elveket vallott.

Tisztánérző

Tisztánérző
A tisztánérző olyan parapszichológiával foglalkozó személy, aki a hatodik érzékkel képes a velünk történő eseményeket, jövőbeli történéseket érzékelni. A tisztánérzők az Univerzum és az adott egyén rezgéseit használják fel jóslásuk során. 

Tisztánhalló

Tisztánhalló
A tisztánhalló olyan spirituális képességekkel született ember, ak az Univerzum ránk vonatkozó üzeneteit, jelzéseit fogja fel hangingerek segítségével. A tisztánhallás képviselője így mindenféle ezoterikus eszköz nélkül képes jövendölni, sorsunkat elemezni, az égiek tanácsát közvetíteni.

Tisztánlátó

Tisztánlátó
Tisztánlátónak nevezzük az olyan telepatikus képességekkel rendelkező egyént, aki kártyajóslás vagy kristálygömb jóslás során képes az érzékszerveken túli világot látni, és abból információkat nyerni. A tisztánlátók jövőnk, sorsunk alakulását érzékelik.

Copyright © 2020 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!