Logo

Kisasszonykártya, azaz a Lenormand kártya

Madame Lenormand a XVIII. század Franciaországában élt, és nagyon híres jövendőmondó, tanácsadó volt. Saját maga tervezte kártyapaklival dolgozott, jósolt és megfejtett, javasolt és terelgetett.

Kisasszonykártya, azaz a Lenormand kártya
Feb/02

Abban a korban hosszúnak számító életébe (71 évet élt) nagyon sok minden belefért, történelmi, művészi, kulturális és emberi területeken is számos felkavarodás és változás állt be ebben az időszakban. Állítólag 120 évig akart élni (ezt jósolta magának), de a szerelme meghalt, és így 71 éves korában önszántából követte. No, nem öngyilkos lett, hanem elengedte az életerejét és egy hónap alatt elsorvadt. 

Vallásos neveltetése ellenére már egészen pici korától elhivatottságot érzett a jóslás, jövendőmondás, távolbalátás iránt, minden létező környezeti jelenségből „hozzáadott információt” akart kicsikarni, így például a kutyaugatásból várt válaszokat a kérdéseire, vagy a felhők rajzolataiból jósolt. A szerencse vagy a véletlen gondoskodott arról, hogy valahogy egy kártyapakli (nem is tudjuk milyen) kerüljön a kezébe, amellyel kiteljesíthette jóstudományát. Innentől kezdve az iskola minden diákja hozzá járt jövendőt mondatni. 

Magas fokú spirituális elhivatottsága és tagadhatatlan tehetsége megpecsételte a sorsát. Ez vezette el Mrs. Gilberthez, aki a kor elismert okkult tudományokkal foglalkozó spiritisztája volt. Érdekes, hogy egymás képességeit, rejtett terveit-céljait és szándékait ki-ki saját eszközeivel mérte fel: Mrs. Gilbert Mademoiselle Lenormand tenyeréből olvasta ki annak nagyívű jós-karrierjét, ezért támogatta első szalonja megnyitásában. 

Vendégköre elképesztő volt, hiszen a kor meghatározó alakjai közül szinte mindenki megfordult nála: a kor vezető politikusai, hírességei voltak vendégei(pl. David a festő, Marat és San Just a forradalmárok, egyik leghíresebb vendége Josephine, Napóleon későbbi felesége volt, majd a forradalom után a császárság idején udvari jósnak tették meg). A honfitársaink közül báró Eötvös József látogatta meg a világhírű jóst. 

A Francia Forradalom után börtönben ült, megérte az ezt megelőző királyságot, forradalmat követő kommünt és köztársaságot, majd a császárságot is.

Híres volt arról, hogy nem hallgatta el a fenyegető veszélyeket sem – amiből ebben a korban bőven kijutott a „kuncsaftjainak” – így mind a Francia Forradalom vezetőinek kivégzésének, mind Napóleon bukásának megjósolása miatt börtönbe került. 

Nem kizárólag kártyából jósolt, eszköze volt a kávézacc, a tojáshéj, a hamu, de kiválóan jósolt tenyérből is. Akik tanulmányozták munkásságát, azt állítják, hogy tanácsaival, elemzéseivel és javaslataival komoly befolyással lehetett a korabeli Európa eseményeire, a történelem alakulására. 

A Lenormand kártya 

Napjainkban már nagyon sokféle Lenormand kártya van a piacon. A lényege mindegyiknek hasonló, a legtöbb a képi világot gondolja újra, számtalan stílusban, hangulatban és művészeti irányzatban. A paklik közül való választáskor mindig támaszkodjunk a megérzésünkre, vegyük meg azt, amelyik a legjobban vonz, a legpozitívabb érzéseket kelti bennünk.

Figyeljünk oda az illusztrációk apró részleteire, például, hogy a hölgy-úr egymás felé forduljon, a ház otthonos legyen, a fa vonzó legyen, vagyis, hogy pozitív értékeket sugározzanak a lapok. Természetesen ebben az esetben sem csupa pozitív eseményt fogunk megjósolni vele, de arra mindenképpen jó lesz, hogy a jós és a jósoltató attitűdje pozitív legyen a hallottakhoz. 

A Lenormand kártya jóslásban nagyon fontos, hogy az egyes kártyák milyen közel vannak a kirakásban a kérdezőhöz, a Nő vagy a Férfi kártyájához. Ezek befolyásolják az összes kártya jelentését, akár az ellenkezőjére is fordíthatják azt. 

A lapok

  1. Lovag – szerencsés fordulat, jó hír, kedvező kilátások
  2. Négylevelű lóhere – szerencse
  3. Hajó – lehetőségek, új út
  4. Ház – a vállalkozás felfut
  5. Fa – jó egészség, nagy lehetőségek
  6. Felhő – ha a kártya bal oldalán van a kérdező, jó jel, ha a jobb oldalán, káosz
  7. Kígyó – szerencsétlenség, veszély
  8. Koporsó – betegség, veszteség
  9. Virágcsokor – boldogság, elégedettség
  10. Kasza – nagy veszély, de ha rákészülünk, legyőzhető
  11. Vessző – gondok a családi életben
  12. Madarak – bonyodalmak, bánat, rövid ideig tart
  13. Gyermek – megbecsülés
  14. Róka – alattomosság, árulás
  15. Medve – féltékenység, csalódás, irigység, csalás
  16. Csillagok – nagy szerencse
  17. Gólya – költözés
  18. Kutya – barátság, amely stabil, hosszan tartó
  19. Torony – bölcs öregkor
  20. Kert – társadalmi esemény, ismerkedési lehetőség
  21. Hegy – ellenséges támadás
  22. Utak – veszély
  23. Egér – meglopnak vagy kirabolnak
  24. Szív – siker, kiteljesedett kapcsolat, boldogság
  25. Gyűrű – ha a kérdező a lap bal oldalán van: boldog házasság, ha a jobbon: felbontott jegyesség, válás
  26. Könyv – eltemetett titkok
  27. Levél – jó hírek
  28. Úriember – ha a kérdező férfi, akkor őt jelöli
  29. Hölgy – ha a kérdező nő, akkor őt jelöli
  30. Liliom – boldogság, feddhetetlenség, ha a kérdező kártyája fölött van, jó kilátásokat jelez, ha alatta, bizonytalanságot és problémákat
  31. Nap – siker, derű, szép jövő
  32. Hold – nagy dicsőség
  33. Kulcs – a célok elérése
  34. Hal – gazdagság, de ehhez meg kell tudni ragadni a kínálkozó lehetőségeket
  35. Horgony – siker, előrejutás, hűséges szerelem
  36. Kereszt – minden esetben rossz jel
 
 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!