Logo

Kihúztam A Halált, Mit Tegyek?!

Alábbi írásunkban bemutatunk néhány lapot a Tarot kártya paklijából, melyek első pillantásra komoly aggodalommal tölthetnek el minket, a valóságban azonban megnyugtatóbb jelentéssel bírnak. Lássuk, miről is árulkodik a Halál, az Akasztott ember és a Végítélet lapja.

Kihúztam A Halált, Mit Tegyek?!
Jun/24

Halál

Nyilvánvalóan sokan megijednek, ha ezt a lapot húzzák ki a pakliból, főleg ha elsőre sikerül. Úgy gondolják, itt a vég, és akár saját maguk, akár mások halálát jövendöli a kártya. Ez azonban cseppet sem igaz, inkább átvitt értelmű jelentése van: olyan változásokról szól, melyek végérvényesen érintik életünket. Rendkívüli változásokat jelez előre, és felhívja a figyelmet, hogy ideje cselekedni.

El kell engednünk megannyi olyan dolgot, melyek akadályoztatják előrehaladásunkat. Számos olyan cselekedetet, melyen az idő vasfoga már nyomott hagyott, de nehezen tudunk tőlük megszabadulni. Ehhez persze széles önismeret is szükséges, és bátorság is, hogy le merjünk mondani régimódi, bevált dolgainkról.

Ha a kártya kihúzásakor nem ijedtünk meg eléggé, akkor az, jó öreg szokásainkról le kel mondanunk, biztosan megrémiszt bennünket. Igen, elképzelhető, hogy számos dolgot magunk mögött kell hagynunk, ez nehéz lehet, megerőltető is. Az út végén azonban egy megújult élet vár ránk - ezt jelzi a Halál lapja, mely a Tarot kártya 13. lapja. A 13-as szám alapvetően egy misztikus szám, és ezt a misztériumot a Halál kártyája körül is érezhetjük.

Nem érdemes azonban elfelejteni, hogy ez a lap egy új utat, egy teljesen más lehetőséget vizionál nekünk - a kérdés, hogy élünk-e vele? Egyértelmű utalást tesz arra, hogy valaminek véget kell érnie, és másra kell koncentrálnunk. Ehhez erő, bátorság és jó alkalmazkodó készségre van szükségünk. Hagyjuk végre el a terhes dolgokat, és lássuk meg az újdonságot. Muszáj elfogadnunk a történéseket, de a végén csak jól jöhetünk ki belőle.

Akasztott ember

Valószínűleg nem mondunk meglepetést azzal, hogy az Akasztott ember lapja se valamilyen halálesetre utal. Lényegében áldozatvállalásról szól, még pedig olyanról, amelyet saját boldogulásunk és szebb jövőképünk érdekében kell megtennünk. Fel kell áldozzunk magunkat valamiért, ami később sikereket és szerencsét hozhat. De csak akkor, ha tényleg érezzük magunkban az erőt hozzá: csak akkor nyerhetünk sokat, ha önszántunkból indulunk el a változás útján.

A tarot lapok közül ez a 12. lap, és felhívja a figyelmünket, hogy nagy döntés előtt állunk. Elérkezett az idő, hogy felállítsunk egy sorrendet, hogy számba vegyük, mi is igazán fontos számunkra, és miért érdemes komoly áldozatot hozni. Ha ezt megtettük, ideje cselekedni. Vigyázzunk azonban meghozott döntéseinkkel, jól gondoljuk át őket, mivel hosszú időre meghatározhatják életünket, de lehet csak egy adott helyzetre vonatkoznak. Ahogy fentebb említettük, az áldozathozatal nagy lelkierőt kíván meg tőlünk, hisz végig kell vinnünk egy lehet, nem éppen kellemes feladatot. Természetes módon félünk nekivágni, a kártya ezt is tudja: jelzi számunkra a bizonytalanságot. Ez főleg akkor jelentkezhet, ha áldozatvállalásunk eredményét nem látjuk közel magunkhoz.

A kártyalap nem más tehát, mint az újdonság szele, mely megérinthet minket, ha igazán akarjuk. Ehhez azonban hatalmas áldozatokat kell hoznunk, de a cél a jobb élet.

Végítélet

Ahogy az előző két esetben, ennél a lapnál sem kell aggódnunk, hiszen a Végítélet kártya szintén egy döntés meghozatalát, a helyes útra lépést jelzi előre. Ha ezt a lapot húztuk, akkor ideje számot vetni eddigi életünkkel, megvizsgálni, mit csináltunk jól, mit rosszul. Megvan a lehetőségünk átgondolni, hogy melyik irányba induljunk tovább, és meg kell határoznunk, hogy mit is szeretnénk elérni.

A kártya megadja a lehetőséget tehát, hogy újrakezdjük életünket. De a múltnál is leragadhatunk, abban az esetben viszont ki kell vele békülnünk, és el kell fogadnunk mindazt, amit elkövettünk. Ideje bevallanunk magunknak minden múltbéli hibánkat, ezáltal pedig lehetőség nyílik arra, hogy tiszta lappal vághassunk neki egy új életnek. Ahhoz, hogy szép, harmonikus, gondtalan életet élhessünk, muszáj meglépnünk az önvizsgálatot.

 
 
 

Copyright © 2024 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!