Logo
A tarot kártya szimbólumainak elemzése 2.
Feb. 14.

A tarot kártya szimbólumainak elemzése 2.

Ezúttal a Nagy Arkánum lapjai közül a Mágus, a Főpapnő, a Császárnő és a Császár szimbólumainak jelentésével ismerkedünk meg.

A tarot kártya szimbólumainak elemzése 1.
Feb. 11.

A tarot kártya szimbólumainak elemzése 1.

Nagyon sokat írtunk már eddig is arról, hogy a tarot kártya lapjai tele vannak szimbólumokkal. Az üzeneteik jelentős részét ezek révén közvetítik.

A Crowley tarot
Feb. 09.

A Crowley tarot

A kártya teljes neve Crowley Thoth tarot (a használatáról írt kísérő könyv címe Thoth könyve), amelyben az első név a kártya kifejlesztőjére (Aleister Crowley), a második pedig az egyiptomi Thot istenségre utal.

Szívzűrök a láthatáron? Nem csak a szerelmi kirakás segíthet
Feb. 06.

Szívzűrök a láthatáron? Nem csak a szerelmi kirakás segíthet

Az ember – főleg ha nőnek születik – egész életében a szerelmet keresi. Tegyük a szívünkre a kezünket: ezért szinte bármit képesek és hajlandóak megtenni, és nem átallunk végül jóshoz, rontáslevevőhöz és egyéb mágushoz fordulni a cél érdekében. A degradáló ige nem annak szól, hogy ez rossz lépés lenne, hanem annak, hogy nem a megfelelő indíttatásból lépjük meg azt.

Jóslás és önismeret
Feb. 04.

Jóslás és önismeret

A jóslás fogalma alapvetően két dolgot jelenthet: az egyik a tőlünk távol eső dolgokba való belelátás lehetősége, a másik pedig a jelen pillanatnál az idő folyamában később bekövetkező események előzetes ismerete.

Kisasszonykártya, azaz a Lenormand kártya
Feb. 02.

Kisasszonykártya, azaz a Lenormand kártya

Madame Lenormand a XVIII. század Franciaországában élt, és nagyon híres jövendőmondó, tanácsadó volt. Saját maga tervezte kártyapaklival dolgozott, jósolt és megfejtett, javasolt és terelgetett.

Egy speciális tarot pakli: a Szerelmi jóslat
Jan. 28.

Egy speciális tarot pakli: a Szerelmi jóslat

A Szerelmi Jóskártya a tarot nagy arkánumaiból önállósult pakli, amely az érzelmeinkre teszi a hangsúlyt. Lassan mindannyian rájövünk, és a tudomány sem zárkózik el attól, hogy az érzelmek mennyire komoly energiákat hordoznak, és mennyire nagy hatással vannak a körülöttünk zajló eseményekre még akkor is, ha nem mondjuk vagy mutatjuk ki őket.

A cigánykártya jelentései – folytatjuk a sort
Jan. 26.

A cigánykártya jelentései – folytatjuk a sort

Ismét a cigánykártya pakliba tartozó lapok jelentéseinek feltárásával foglalkozunk. A sort a Veszteség kártyájával zártuk legutóbb. Jó néhány bejegyzés és több tucat kártya elemzése után mostanra megállapíthatjuk, hogy a cigánykártya nagyon érdekes aspektusát mutatja meg a világunknak, amelyben szerepelnek a tarot kártyához hasonlóan elvont és magasröptű irányultságok is, de főleg a mindennapi élet viszonyaira, eseményeire, jellemvonásaira és attitűdjeire koncentrál.

Szerelmi tarot jóslás mindenkinek!
Jan. 24.

Szerelmi tarot jóslás mindenkinek!

Az egyik leggyakoribb téma, ami az embereket érdekli, akár a jövőbe nézéssel, akár a távolba (értsd más emberek dolgaiba) való látással kapcsolatban, az a szerelem. A legtöbben – a karrier és/vagy gazdagság – kérdései mellett emiatt fordulnak jóshoz, kártyavetőhöz vagy más sorselemzőhöz. A szerelem az a téma, amelyben rendkívül komolyan vesszük magunkat is (elég jók vagyunk-e, szerethetőek vagyunk-e, vonzóak vagyunk-e stb.), mégsem tudunk szabadulni valamiféle eleve elrendeltetettség-érzéstől, hiszen várjuk a „nagy ő”-t és ahelyett, hogy mi magunk hoznánk döntést róla, a szerelmi tarot jóslás a megmondhatója, hogy hány gyermekünk lesz.

A tarot kártya jelentése sose igaz! Kártyafejtés haladóknak
Jan. 22.

A tarot kártya jelentése sose igaz! Kártyafejtés haladóknak

Meglepő, ugye, hogy pont egy kártyavetésekről szóló blogban olvasol címként egy ilyen kijelentést? Természetesen nem arra gondoltunk, hogy a kártyavetés nem működik vagy hogy „hazudik” a kártya. Pusztán arra akartuk ezzel az erős megfogalmazással felhívni a figyelmet, hogy a kártyák szimbólumokkal dolgoznak, a szimbólumoknak pedig az a tulajdonsága, hogy nem lehet megfogalmazni őket (vagyis amint kimondjuk hamis, hiszen csak egy apró részét fejezi ki).

Copyright © 2020 - www.kartyajoslasok.hu - Minden jog fenntartva!